AnasayfaNüfus

Bill Gates Nüfus Artışı Konusunda Uyardı!

Bill Gates Nüfus Artışı Konusunda Uyardı!

Hayırseverlik, açlık gibi küresel sorunları çözmeyi amaçlayan Bill ve Melinda Gates Vakfı’nın raporuna göre, demografik eğilimler bir milyar kişinin yoksulluktan kurtulduğunu gösteriyor.

Afrika’daki yoksulluğun, aynı zamanda dünyanın en hızlı büyüyen nüfusu arasında olan birkaç ülkede giderek yoğunlaştığı söyleniyor. Dünya Ekonomik Forumu’nun haberine göre 2050 yılında dünyanın en yoksul halkının %40’ından fazlasının sadece Demokratik Kongo Cumhuriyeti ve Nijerya’da yaşayacağı öngörülüyor.

Büyüyen nüfus ve yoksullukla mücadele etmenin en iyi yolları hakkında sorulan sorulara Gates; doğum kontrolüne erişimin iyileştirilmesinin kilit önem taşıdığını ve bunun gençlerin sağlık ve eğitimine yapılan yatırımla birleştirilmesi gerektiğini belirterek cevap veriyor. Rapor, çocuk ve anne ölümleri, doğum kontrol yöntemlerine erişim, HIV, sıtma, aşırı yoksulluk, finansal katılım ve sağlık önlemleri dahil olmak üzere Birleşmiş Milletler gelişim hedeflerine ilişkin 18 veri noktasını takip ediyor.

Aile planlaması bölümünde, politika yapıcıları, kadınların sahip oldukları çocuk sayısını, ne zaman ve kimden çocuk yapmak istediklerine dair haklarını kullanmaya çağırıyorlar. Diğer bir deyişle Afrika’daki her kadın sahip olmak istediği çocuk sayısında söz sahibi olabilirse, öngörülen nüfus artışının %30 daha küçük olabileceği belirtiliyor.

Kaynak