AnasayfaEğitim

Boğaziçi Üniversitesi Açık Dersleri Başlıyor

Boğaziçi Üniversitesi Açık Dersleri Başlıyor

Boğaziçi Üniversitesi ve Beşiktaş Belediyesi tarafından 19 Nisan 2016 tarihinde Beşiktaş Belediyesi Akatlar Kültür Merkezi’nde psikolojiden uzay bilimine yani kısacası bilimsel konulara ilgi duyan herkes için Açık Dersler başlıyor.

Boğaziçi Üniversitesi akademisyenleri tarafından verilecek açık dersler kapsamında sosyal, beşeri ve fen bilimlerini kapsayan açık ders takvimi oluşturuldu. Beşiktaş Belediyesi işbirliğiyle düzenlenecek açık dersler, bilimsel merak, özgür düşünce ve yaratıcı fikirlerin oluşmasına katkı sağlayacağı gibi bu konuda yapılacak tartışmalarla toplumun her kesimine ulaşacak.

Boğaziçi Üniversitesi akademisyenleri tarafından verilecek açık dersler 90 dakika sürecek ve bu sürenin yaklaşık 50 dakikası açık derslerin sunumuna, 40 dakikası ise katılımcılarla gerçekleştirilecek soru-cevap bölümüne ayrılacak. 19 Nisan 2016 tarihinde gerçekleştirilecek ilk açık derste Prof.Dr. Cem Say ’İnsan ve Makine Beyinlerinin Sınırları’’ üzerine bir sunum yapacak.

10 Mayıs 2016 tarihinde ikincisi düzenlenecek açık ders etkinliğinde ise Elif A. Duman ’Stresin Sinir Sisteminin Üzerindeki Etkileri’’ başlıklı bir sunum gerçekleştirecek. Mine Nakipoğlu’nun “Dil, Beyin ve Evrim” başlıklı semineri ise etkinliğin üçüncü açık dersi olacak ve 23 Mayıs’ta düzenlenecek. Etkinliğin son seminerinde ise İnci Ayhan “Zaman Algısı” üzerine 31 Mayıs’ta bir konuşma yapacak.

Açık dersler ücretsiz olup, ilgilenen herkesin katılımına açıktır.