AnasayfaSürdürülebilir KalkınmaKalkınma Gündemi

Bugün 24 Ekim Birleşmiş Milletler Günü

Bugün 24 Ekim Birleşmiş Milletler Günü

Bugün, 24 Ekim Birleşmiş Milletler’in 71. kuruluş yıldönümü vesilesiyle Ban Ki-moon konuşma yaptı.

Bugün 24 Birleşmiş Milletler (BM) Günü. Bu bağlamda BM Genel Sekreteri Ban Ki-moon, BM’in 71. kuruluş yıldönümü vesilesiyle bir konuşma yaptı; dünya ve BM için bir geçş sürecine girildiğini söyledi.

Ban Ki-moon, 2030 Sürdürülebilir Kalkınma Gündeminin vaatlerinin yerine getirileceğine dair küresel taahhütte bulundu, belirlenmiş olan 17 hedefin dünyayı daha ileri götürecek hedefler olduğunu vurguladı. Ocak 2017 itibariyle görevden ayrılacak olan Ki-moon, BM halklarına hizmet etmekten onur duyduğunu ve Antonio Guterres’e küresel barış, sürdürülebilir kalkınma ve insan hakları misyonlarını devam ettirmek üzere tam destek verdiğini de ifade etti.

Ban Ki-moon ayrıca şu sözleri sarf etti: “Hep birlikte paylaşılan ilerlemenin sağlam temellerini yerli yerine koyduk. Bu temel üzerine kadınların toplumdaki konumlarının güçlendirilmesi, gençleri süreçlere katma ve herkes için insan haklarına sahip çıkma konularında daha da fazla çalışarak daha fazlasını inşa etmeliyiz. Ancak, Orta-Doğu, Güney Sudan, Sahel ve diğer yerlerde sonuçlandırılamayan çatışmaların neden olduğu büyük boyutlardaki ıstıraplar dahil olmak üzere çok ciddi acılar da çektik. Bu ve diğer şiddet ve afet cephe hatlarında cesur BM çalışanları kendilerini ortaya koydular ve korunmaya en muhtaç kesimlerin acılarını azaltmak için harekete geçtiler”.