AnasayfaGenelSağlık&Hijyen

Bugün Dünya Sağlık Günü!

Bugün Dünya Sağlık Günü!

Dünya Sağlık Günü 2019 Teması; “Evrensel Sağlık Sigortası: herkese, her yere”olarak belirlendi!

Dünya Sağlık Örgütü (WHO) Anayasası’nın yürürlüğe girdiği tarih olan 7 Nisan her yıl “Dünya Sağlık Günü” olarak kutlanıyor. Dünya Sağlık Örgütü bu özel gün çerçevesinde her yıl yeni bir tema belirliyor ve belirlenen temaya yönelik uluslararası ve bölgesel etkinlikler düzenleniyor.

2019 yılı temasını “Evrensel Sağlık Sigortası: herkese, her yere” olarak belirleyen WHO herkesin ihtiyacı olduğu bakımı, ihtiyaç duydukları anda alabilmelerinin sağlanması gerektiğini düşünüyor.

Dünya’nın her bölgesinde bu konuyla ilgili ilerleme kaydedilmesine rağmen milyonlarca insan hala sağlık hizmetine ulaşamıyor ve birçoğu sağlık hizmeti ile gıda, giyim gibi diğer günlük harcamalar arasında seçim yapmak zorunda bırakılıyor.

İnsanların evrensel sağlık sigortasının ne anlama geldiğini daha iyi anlamalarına yardımcı olmayı hedefleyen kampanya; kaliteli ve uygun ücretli sağlık hizmetine sahip olan kişilerin bunlara sahip olamayan insanlar açısından hayatın nasıl bir şey olduğunu anlamaları ve bakıma eşit erişimi sağlamak amacıyla savunuculuk yapmak için yardımcı olacak görsel materyaller kullanmayı planlıyor.

Kaynak