AnasayfaSürdürülebilir KalkınmaEkoloji, İklim-Kırsal Kalkınma

Sürdürülebilir Bina: ÇEDBİK Kongresi 4-5 Şubat’ta İstanbul’da.

Sürdürülebilir Bina: ÇEDBİK Kongresi 4-5 Şubat’ta İstanbul’da.

Çevre Dostu Yeşil Binalar Derneği tarafından düzenlenen ‘Dayanıklı Şehirler İçin Düşünsel Dönüşümler / Binadan Yerleşkeye Bütünsel Tasarım için Diyolog Kongresi’ 4-5 Şubat 2016 tarihlerinde İstanbul’da düzenlenecek.

Çevre Dostu Yeşil Binalar Derneği (ÇEDBİK), daha sağlıklı yaşam ortamlarına kavuşmak için bütüncül bir ekolojik duyarlılıkla bina ve yerleşim alanlarını dönüştürme hedefiyle 2007 yılında kuruldu. Yeşil dönüşüm sürecinde toplumsal farkındalığı ve duyarlılığı arttırmayı amaçlayan dernek, 2012’de ‘Dünya Yeşil Binalar Konseyi (WGBC) Tam Konsey Statüsü’nü elde etti.

ÇEDBİK, Paris COP 21 zirvesi sonrasında yapı sektörüne düşen görevleri ve bina/yerleşimleri çevresel etkilerine göre değerlendiren ulusal ve uluslararası sistemlerin ele alınacağı ‘Dayanıklı Şehirler İçin Düşünsel Dönüşümler / Binadan Yerleşkeye Bütünsel Tasarım için Diyolog Kongresi’sini 4-5 Şubat’ta İstanbul’da düzenliyor.

Dayanıklı Şehirler İçin Düşünsel Dönüşümler / Binadan Yerleşkeye Bütünsel Tasarım için Diyolog başlıklı kongrede ele alınacak konular şu şekilde sıralanıyor: entegre tasarım, sürdürülebilir bina belgelemesi, sürdürülebilir finans, sürdürülebilir yerleşkeler, sürdürülebilir bina yönetimi, sürdürülebilir malzeme, sürdürülebilir verimlilik.

15 Ocak’a kadar erken kayıt imkanı sunan kongrenin  kayıt formuna bağlantıdan ulaşabilirsiniz.