Anasayfaİklim DeğişikliğiYenilenebilir Enerji

COP21 İklim Zirvesi öncesi Türkiye Açıklaması

COP21 İklim Zirvesi öncesi Türkiye Açıklaması

Türkiye İklim Değişikliği Eylem Planı’nı açıkladı

Aralık ayında Paris’te düzenlenecek olan Taraflar Konferansı (COP21) öncesinde dünya devletleri iklim değişikliği konusundaki eylem planlarını açıklamaya başladı. Türkiye de BM İklim Değişikliği Bildirgesi’ne taraf olan 133. ülke olarak ‘Birleşmiş Milletler İklim Değişikliği Bildirgesi’ kapsamındaki eylem planını 30 Eylül 2015 tarihinde açıkladı.

Birleşmiş Milletler İklim Değişikliği Bildirgesi Yönetici Sekreteri Christiana Figueres yaptığı açıklamada; küresel sıcaklık artışını 2 santigrat derecenin altında tutmak için üye devletlerce belirlenen eylem planlarının bütünlük sağlamasının önemine değindi. Figueres ayrıca, sürdürülebilir bir iklim değişikliği programının hazırlanmasının da büyük bir öneme sahip olduğunun altını çizdi.

İklim Değişikliği Bildirgesine taraf olan devletlerin hazırlamış oldukları eylem planları bir diğer adıyla ‘Niyet Edilen Ulusal Olarak Belirlenmiş Katkılar’ ( Intentionally National Determined Contributions – INDC) Aralık ayında Paris düzenlenecek toplantıda görüşülerek 2020 öncesi küresel bir eylem planı hazırlama çalışmaları başlatılacak.

Türkiye’nin İklim Değişikliği Eylem Planı’na buradan ulaşabilirsiniz.