AnasayfaEğitimTeknoloji ve Kalkınma

Daha iyi bir internet hareketi gençlerle başlayacak

Daha iyi bir internet hareketi gençlerle başlayacak

Çocuk ve gençlerin interneti belirli bir sorumluluk dahilinde güvenle kullanmalarını destelemek ve onları internetin  yasa dışı ve zararlı içeriklerinden korumak amacıyla 1999 yılında Avrupa Birliği Komisyonu bünyesinde oluşturulan Güvenli İnternet Programı kapsamında 2004 yılında INSAFE (European Safer Internet Network) ağı kurulmuştur.

İnternetin bilinçli ve güvenli kullanımı çerçevesinde bilinçlendirme faaliyetlerine öncülük etmesi için kurulan INSAFE bugün Avrupa’da toplam 31 ülkenin Güvenli İnternet Merkezinin koordinasyonunu oluşturan bir ağdır.

Ayrıca, INSAFE ağı tarafından her yılın Şubat ayında organize edilen Güvenli İnternet Günü (GİG) 2004 yılından bu yana düzenlenmekte olup, bu sene dünyada yaklaşık 130 ülkede kutlanacaktır. Ülkemizde, Güvenli İnternet Günü etkinlikleri ilk olarak 2010 yılında gerçekleştirilmeye başlanmıştır. Bu yılki Güvenli İnternet Günü de tüm dünyada ve Türkiye’de 6 Şubat 2018 tarihinde kutlanacaktır.

“Daha iyi bir İnternet seninle başlayacak: Değerlerine sahip çık!” teması ile çıkılan yolda Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) koordinasyonunda düzenlenen “Güvenli İnternet Günü Etkinlikleri” çeşitli faaliyetlerle 6 Şubat 2018 tarihinde Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu’nda gerçekleştirilecektir.

Etkinliklerin Türkiye ayağında Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu ile Bahçeşehir Üniversitesi 5.6.7. ve 8. sınıflar ile lise öğrencilerine yönelik bir kutu oyunu yarışması düzenlemektedir.

Oyun tasarımları yapıldıktan sonra 27 Kasım 2017 – 19 Ocak 2018 tarihleri arasında başvurular form doldurulması ve tasarlanan oyunun verilen adrese kargolanması ile olacaktır.

Sonuçlar 1 Şubat 2018 günü ilan edilecektir.

06 Şubat 2018 Salı günü Ankara’da gerçekleştirilecek olan Güvenli İnternet Günü Etkinliklerinde dereceye giren en iyi 3 kutu oyunu sahibi lise öğrencilerine;

  1. Kutu Oyunu Sahibine 10.000 TL Eğitim Bursu
  2. Kutu Oyunu Sahibine 7.000 TL Eğitim Bursu
  3. Kutu Oyunu Sahibine 3.000 TL Eğitim Bursu

Dereceye giren en iyi 3 kutu oyunun sahibi ilköğretim 5. 6. 7 ve 8. sınıf öğrencilerine;

  1. Kutu Oyunu Sahibine 5.000 TL Eğitim Bursu
  2. Kutu Oyunu Sahibine 3.000 TL Eğitim Bursu
  3. Kutu Oyunu Sahibine 2.000 TL Eğitim Bursu

verilecektir.

Ayrıca dereceye giren öğrencilerin oyunları Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu Güvenli İnternet Merkezi Tırı’nda gösterime sunulacaktır.  

Başvuru Formuna ulaşmak için tıklayınız.

KAYNAK