AnasayfaSürdürülebilir Kalkınmaİklim Değişikliği

Doğa ve Sürdürülebilirlik Üzerine Bir Sergi: Yok Olmadan!

Doğa ve Sürdürülebilirlik Üzerine Bir Sergi: Yok Olmadan!

Doğayı sanatın merkezinde konumlandıran farklı coğrafyalardan yirmi sanatçı ve sanat grubunun çalışmalarının yer aldığı Yok Olmadan sergisi 13 Ocak 2016 – 5 Haziran 2016 tarihleri arasında İstanbul Modern’de ziyaret edilebilir.

İstanbul Modern’in süreli sergiler salonu 2016 yılında insanın dünya ve ekosistem ile etkileşimleri üzerine farklı coğrafyalardan farklı yorumlara ev sahipliği yapacak. Yeniden keşfedilmesi mümkün ve sürdürülebilir bir doğa anlayışının araştırmasını yapan bu seçki dünyaya ve ekolojik meselelerine dair ortak bir tavrı sahip.

Çevresel farkındalık oluşturması beklenen sergide, dijital sanat yayın platform ikonoTV’nin doğa ve ekoloji temalı, Dünya İklim Zirvesi (COP21) için derlediği uluslararası video seçkisi “Art Speaks Out” (Sanat Sözünü Sakınmıyor) da yer alacak. Ayrıca sergi, ufkunu doğa ve sürdürülebilirliğin ilişkisinin kavramsal boyutta incelenmesini sergi kataloğuna dahil ettiği sergi için yazılmış üç makaleyle daha da genişletiyor. Post Carbon Institute’teki çalışmalarıyla ses getiren Richard Heinberg “Neden Sürdürülebilirlik” sorusunu ileri sürerken, sanat tarihçisi Dr. Roger Cook ise “Dostum Güzel Hava: Antroposen için Sanat” makalesinde sanat ve doğa ilişkisini işliyor.

Küratörlüğünü Çelenk Bafra ve Paolo Colombo’nu yaptığı Yok Olmadan sergisi ön programına Yoko Ono’nun “bir süreklilik olarak yaşamın kendisini anlatan Ex It” çalışmasının büyük ölçekli yerleştirmesiyle 23 Aralık’ta başlıyor.