AnasayfaEkonomik KalkınmaGirişimcilik

ENHANCER Girişimcilik Eğitimi İçin Son Başvuru Yarın!

ENHANCER Girişimcilik Eğitimi İçin Son Başvuru Yarın!

“Sürdürülebilir Sosyo-Ekonomik Entegrasyon İçin Girişimcilik Kapasitelerinin İyileştirilmesi Projesi” (ENHANCER) kapsamındaki girişimcilik eğitimi ilk etapta Ankara’da yaşayan Türk ve geçici koruma sağlanan Suriyeli girişimci adaylarına yönelik olarak 6 Ekim’de başlıyor.

Avrupa Birliği tarafından finanse edilen ve Türkiye Cumhuriyeti Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Kalkınma Ajansları Genel Müdürlüğü işbirliği ile ICMPD (Uluslararası Göç Politikaları Geliştirme Merkezi) tarafından yürütülen ENHANCER, 6-15 Ekim tarihleri arasında Zoom üzerinden çevrim içi olarak gerçekleşecek.

“Girişimcilik Kavramları ve Türleri”, “Fikir Geliştirme”, “Takım Kurma”, “İş Modeli Geliştirme”, “Müşteri Analizi”, “Finansal Farkındalık”, “İş Modelinden İş Planına Geçiş” ve “Sunum Teknikleri” gibi çeşitli konuları içeren çevrim içi eğitimin son başvuru tarihi 2 Ekim Cuma. Eğitime katılmak isteyen kişilerin çevrim içi başvuru formunu doldurmaları yeterli olacak. 

Başlangıç Hibe Desteği Verilecek!

Girişimcilik eğitimlerini desteklemek için tasarlanan hibelerden yararlanmak isteyen girişimci adayları eğitimlerin ardından başlatılması hedeflenen hibe çağrısına başvuruda bulunabilecekler. Yapılacak değerlendirme oturumlarının ardından iş planları başarılı bulunanlar 1000-5000 Avro arasında hibelerle desteklenecek.

ENHANCER Projesi Hakkında

ENHANCER Projesi; Türkiye’de geçici koruma sağlanan Suriyeliler ve ev sahibi topluluklar arasında potansiyel girişimcilerin ileri seviyelerde beceriler kazanması, iş bağlantılarının geliştirilmesi, politika koordinasyonunun iyileştirilmesi ve sosyo-ekonomik uyum için ulusal, bölgesel ve yerel aktörlerin katılımı dâhil olmak üzere çeşitli pratik sonuçları hedefliyor. Proje ile geçici koruma sağlanan Suriyelilerin girişimcilik ekosisteminde konumlandırılması mümkün kılınarak, bu konuda ev sahibi toplulukların kapasitesi güçlendirilmeye çalışılacak.

Sorularınız için: girisimcilik@icmpd.org

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: