AnasayfaGirişimcilikGenç

FikrimİZ Sosyal Girişimcilik ve Gıda Girişimcilik Program Başvuruları Başladı!

FikrimİZ Sosyal Girişimcilik ve Gıda Girişimcilik Program Başvuruları Başladı!

İzmir Büyükşehir Belediyesi (İBB), Sosyal Projeler Dairesi Başkanlığı, Meslek Fabrikası Şube Müdürlüğü bünyesinde bulunan FikrimİZ kapsamında “Gıda Girişimciliği Programı” ve “Sosyal Girişimcilik Programı” başvuruları başladı!  20 girişimci adayının/ekibinin kabul edileceği programların son başvuru tarihi 16 Ekim!

25 Eylül’de İzmir Tarihi Havagazı Fabrikası’nda tanıtılan “Gıda Girişimciliği Programı” ve “Sosyal Girişimcilik Programı” lansmanına İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, İhtiyaç Haritası ve Yeni Nesil Girişimcilik ve İnovasyon Merkezi-İNOGAR’ın kurucu ortağı oyuncu Mert Fırat ve sosyal girişimci Itır Erhart katıldı.

Heyecanlı olduğunu dile getiren İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı  Tunç Soyer, “Başarılı insanlarla yol almak ilham verici. Bu yol arkadaşlığına teşekkür ediyorum. Bu yapı ve fikirler çok yeni aslında. Sosyal girişimcilik ve gıda girişimciliği alanında adımlar atmaya çalışıyoruz. Biliyoruz ki bunlar insanlığı geleceğe taşıyacak adımlar. İzmir’in bu kadar güçlü paydaşlarla yol alıyor olmasını çok değerli buluyorum. Havagazı Fabrikası’nı girişimcilik ve inovasyon merkezi haline getiriyoruz. Fablab ve FikrimİZ oluşumu bu yüzden çok önemli” dedi.

Geleceğin dünyasının sosyal girişim olduğunu söyleyen Doç. Dr. Itır Erhart, konuşmasında Türkiye’nin ve dünyanın sosyal girişimcilere ihtiyacı olduğundan ve sosyal girişimcilik geleceğinin çok parlak olduğundan bahsetti.

Erhart’tan sonra söz alan İNOGAR Kurucu Ortağı oyuncu Mert Fırat duygularını; “Bu desteklerin ne kadar önemli olduğunu görmüş ve yaşamış birisiyim. Gençlere ve dezavantajlı kesimlere kapı açıyor. Böylesi programları önümüzdeki bir umut ışığı, imkan ve hedefimizi gerçekleştirmek için bir güç görüyoruz. Birlikte iş yapma kültürünü geliştiren ve bunu adil bir biçimde yapmayı merkezine almış bir durum. İthal bir fikirle değil mahallenin neye ihtiyacı olduğundan, bizim neye ihtiyacımız olduğuna varan ve buluşturan bir yapı. Aslında yatay bir yapılanma. Başkanımız Tunç Soyer‘in katkısıyla herkese ilham verecek şekilde bu programların  açılması bizi sevindiriyor.” sözleri ile ifade etti.

Yenilikçi Girişimler Ödüllendirilecek!

Yaş farkı gözetmeksizin toplamda 40 kişinin alınacağı gıda girişimcilik ve sosyal girişimcilik programlarının eğitimleri Ekim ayında başlayacak. Eğitimler sonrasında Aralık ayında yapılacak olan iş planı yarışması ile program sona ererken kazanan yenilikçi gıda girişimleri ve sosyal girişimler ödüllendirilecek.

FikrimİZ hakkında ayrıntılı bilgi için Sosyal Girişimcilik ve Gıda Girişimciliği Programı Bilgi Notu’nu inceleyeyebilir ya da İzmir Büyükşehir Belediyesi Meslek Fabrikası internet sitesini ziyaret edebilirsiniz.

Gıda Girişimciliği Başvuru Formu

Sosyal Girişimcilik Başvuru Formu

Kaynak: İzmir Belediyesi

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: