AnasayfaTeknoloji ve KalkınmaEkoloji, İklim-Kırsal Kalkınma

Erasmus+ Programı 2021-2027 Periyodunda Değişiklikler Yapıldı

Erasmus+ Programı 2021-2027 Periyodunda Değişiklikler Yapıldı

Erasmus + Programı yeni dönem bütçesi (2021-2027) Avrupa Parlamentosu ve Konsey tarafından varılan anlaşma ile onaylanmış, bütçe 26 milyar Avro’nun üzerine çıkarılmıştı. Artan bu yeni bütçe ile, yeni bir program da oluşturulmuş oldu. Yeni program hem daha kapsayıcı ve yenilikçi hem de daha dijital ve yeşil projelere imkan sağlayacak nitelikte olacaktır. Yeni program, Avrupa Üniversiteleri, Erasmus Akademileri, Mesleki Eğitim Merkezleri ve DiscoverEU gibi yeni öncü girişimleri destekleyecektir. 2025 yılına kadar Avrupa Eğitim Alanına ulaşmanın anahtarı olacak ve gelecekteki büyüme için eğitim, öğretim, gençlik ve spor sektörlerini harekete geçirecek ve Avrupalı öğrenciler ile gençler için birçok yeni fırsat sağlayacaktır.

19 Ocak 2021 tarihinde Hollanda merkezli Euclid Network tarafından özel olarak düzenlenen “Financing your Social Impact / Sosyal Etkinizi Finanse Etme” webinarının Eramus+ Özel bölümünde, Avrupa Komisyonu yetkilileri tarafından Erasmus+ Programının 2021-2027 periyoduna dair öncelikleri konuşulmuştur.

Açıklamalara göre yeni Erasmus+ Programı’nın önceliklerinden bazıları daha kapsayıcı ve ulaşılabilir programlar sunması, çevre bilinci ve sürdürülebilirliği destekleyen projeler tasarlanması, Covid-19 pandemisi de göze alındığında önemli bir unsur olan dijital araç ve kaynakların kullanıldığı, dijital yetenek ve kapasitelerin geliştirilmesine yönelik programların tasarlanması olarak belirtildi.

Ayrıca Erasmus+ programının Key Action 2 (KA2) yapısında da birtakım değişiklikler yapıldı.

“Stratejik Partnerlikler”in yeni adı “İş birliği için Partnerlikler”olarak değiştirildi ve özellikle gençlik ve dezavantajlı grupların eğitimi konularında önceliklendirildi.

Küçük Çaplı Partnerlikler adı altında yeni bir program türüyle, en az 2 katılımcılı partnerlik yolu açılmış oldu.

“İnovasyon için Partnerlikler” başlığı ise daha geniş çaplı projeleri, 4 yıllık bir süreç öngörerek destekleyecek.

“İleri Görüşlü Projeler” başlığı altında sürdürülebilirlik ve çevre bilincini destekleyen geniş çaplı projeler desteklenecektir.

“Seçkinlik Partnerlikleri” ise ulusal yüksek öğrenim kurumları ve devletlerin katılımda bulunabileceği seviyede tasarlanacak.

 

Program başvuru süreci henüz açıklanmamıştır. Güncellenmiş Program Rehberi yapım aşamasındadır.

Detaylı bilgilere Ulusal Ajans’ın sitesinden ulaşabilirsiniz.

Kaynak: Ulusal Ajans https://www.ua.gov.tr/haberler/erasmus-programi-2021-2027-yeni-donem-anlasmasi-imzalanmistir/

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: