AnasayfaYenilenebilir Enerji

Facebook’tan Yenilenebilir Enerji Politikası

Facebook’tan Yenilenebilir Enerji Politikası

Facebook, geçtiğimiz aylarda Teksas eyaletinin en büyük kentlerinden biri olan Fort Worth’da yeni bir bilgi merkezi kurmayı planladığını açıkladı. 

Facebook tarafından kurulacak merkezin farkı ise tamamen yenilenebilir enerji ile çalışacak olması. Facebook ayrıca 2018’e kadar tüm tesislerindeki enerji ihtiyacının yenilenebilir kaynaklardan karşılamayı planladığını duyurdu.

Facebook Mühendislik Bölümü Eş Başkanı olan Jay Parikh yaptığı açıklamada şunları söyledi:”Citi Energy, Aterra Power Corporation ve Starwood Energy ile yaptığımız çalışmalarda bölgeye 200 megawatt yeni rüzgar enerjisi getirmek üzere anlaştık. Rüzgarı 17,000 dönümlük ve 100 mil çapındaki büyüklükte bir arazide işlemeyi düşünüyoruz.”

CNBC’ye göre Facebook yapacağı bu yatırım için 500 milyon $ harcayacak. Facebook’un diğer bilgi merkezleri Altoonai Prineville, Forest City ve Lunea gibi Fort Worth da 2018’e kadar %50’si yenilenebilir enerji ile çalışan bir tesis olacak ve tüm gelişmeler tamamlandıktan sonra hedef yenilenebilir enerjinin %100 olması. Facebook yenilenebilir enerji kullanımı konusunda yaptığı yatırımlar sayesinde bugüne kadar 2 milyar tasarruf sağladı.Böylece,bir Facebook kullanıcısının tüm sene boyunca Facebook kullanımı sırasında oluşturduğu karbon etkisi, orta boy bir kahve ile eşit hale geldi.