AnasayfaTeknoloji ve Kalkınmaİnovasyon

BCG En İnovatif 50 Şirketi Açıkladı

Uluslararası danışmanlık hizmetleri veren bir kuruluş olan Boston Consulting Group (BCG) tarafından Aralık başında  “En İnovatif 50 Şirket” sıralaması yayınlandı. 

BCG tarafından yayınlanan sıralamada kullanılan veriler, 1,500 kıdemli şirket yöneticisi ile yapılan uluslararası bir araştırma ile  elde edildi. Sıralamanın birincisi Apple olurken, ikinci sırada Google yer aldı. İlk 10’da yer alan diğer şirketler arasında Tesla, Samsung ve Amazon’da bulunuyor. Sıralamada yer alan şirketlerden 29’u Amerika Birleşik Devletleri’nde yer alırken, 11’i Avrupa ve 10’i de Asya’da  yer alıyor.

BCG’nin  ortaklarından ve aynı zamanda yayınlanan raporun eşyazarı olan Michael Ringel yaptığı açıklamada şunları söyledi:  “Bu yıl yapılan sıralamaya yeni girmiş olan şirketler, geçtiğimiz yıllarda ortaya çıkan yeni teknolojilerin sahiplerini oluşturuyor. Birçok şirket ellerini zahmetli işlere sokmaktan korkuyor ve Ar-Ge ile uğraşmak yerine oldukları yerde sayıyorlar. Fakat bu yıl listeye yeni giren şirketler bu gereklilikleri gerçekleştirmekten korkmayan şirketlerdir. Bu şirketler yaratıcılığa önem veriyorlar.”

BCG’ tarafından yayınlanan raporda sektörlerdeki tüm şirketlerin önümüzdeki 3-5 yıllık zaman zarfında inovatif olabilmek adına tavsiyeler de yer alıyor. Öncelikle,  yeni teknolojiye adaptasyon; şirketlerin değişime ayak uydurabilmesinin en önemli ve etkili reçetesi olarak görülüyor.  Big-data için mantık analizlerinin kullanılması ve  operasyon süreçler de dikkat edilmesi gereken diğer önemli noktaları oluşturuyor.