AnasayfaEkolojiGıda

Good4Trust.org İyilik Şenliği, 12 Mayıs’ta Nişantaşı Sanat Parkı’nda

Good4Trust.org İyilik Şenliği, 12 Mayıs’ta Nişantaşı Sanat Parkı’nda

Sosyal ve ekolojik açıdan sorumlu ve adil “üretici”leri ve onların ürün ve hizmetlerinden yararlanan  “türetici”leri buluşturan  Good4Trust.org, Şişli Belediyesi ile birlikte İyilik Şenliği’ni düzenleniyor. Bu yıl ikinci kez gerçekleşecek şenlik, 12 Mayıs Cumartesi günü Nişantaşı Sanat Parkı’nda olacak.

2012 yılında Türkiye merkezli kurulan Good4Trust’ın kurucusu Dr. Uygar Özesmi, Good4Trust’ı “iyilik ve güven” ekseninde, ekolojik ve adil bir yaşamı öneren yeni bir ekonomik sistem olarak tanımlıyor. “Türetim ekonomisi” olarak da adlandırdığı bu sistem ile adil, çevre ve insana dost üreticileri destekleyen, doğayı kollayan bir toplum, hakkaniyetli bir ekonomik sistem oluşturma amacında. Üreticileri ile “Türetim Ekonomisi”ni tanıtacakları 12 Mayıs’taki şenliğin bir amacı da daha iyi bir dünyanın olabileceğine dikkat çekmek, sevginin ve neşenin yaşandığı bir ortam sunmak.

Good4Trust.org’un “çarşı” bölümünde adil ve doğaya dost üretim yapan “üretici”lerin satışa sunulan ürün ve hizmetleri, satın aldığı ürünün nereden geldiğini, nasıl üretildiğini,  çevreye zarar verip vermediğini inceleyen, daha çok yerel ürün kullanmaya özen gösteren ”türetici”ler ile buluşuyor. Platformda ayrıca iyiliklerin paylaşıldığı ve teşvik edildiği bir bölüm de yer alıyor. Good4Trust, böylece iyilikleri çoğaltıyor, sorumluluk almaya gönüllü kişileri bir çatı altında buluşturuyor.
Şişli Belediyesi’nden “iyilik”e destek
  
Nişantaşı Sanat Parkı’nda Türkiye’nin farklı illerindeki doğa dostu 25’ten fazla Good4Trust üreticisinin ürünlerini sergileyip çeşitli sunumlar, uygulamalar ve atölyeler gerçekleştireceği şenlikte, gün boyu Açık Radyo’nun müzikleri yayınlanacak, müzik gruplarının performansları ve Türetim Ekonomisi ile ilgili söyleşiler yer alacak.
Good4Trust İyilik Şenliği’ne bu yıl da destek vermekten son derece mutlu olduklarını söyleyen Şişli Belediye Başkanı Hayri İnönü “Şişli, tarihi boyunca farklı etnik kültürlerin, dinlerin, görüşlerin bir arada yaşayabildiği nadide bir semt. Bunu paylaştığımız değerlere borçluyuz; yaşadığımız dünyaya saygı, çevreye duyarlılık ve iyiliği paylaşmak da bu anlamda çok önemli değerlerimiz. Bunun için hepimize düşen sorumluluklar var. Biz de Şişli Belediyesi olarak, hedefi doğayı korumak ve daha yaşanabilir bir dünya için iyilikleri çoğaltmak olan bu şenliğe ev sahipliği yapmaktan mutluluk duyuyoruz. Bu etkinliklerin daha çok kişiye ulaşması ve düzenli hale gelmesi için desteğimizi sürdüreceğiz” dedi.
12 Mayıs Cumartesi günü 10.00 – 19.30 saatleri arasında herkese açık olacak Good4Trust İyilik Şenliği 2018, sosyal medyada da #İyilikİçinÜret#İyilikİçinTüret ve #BirlikteYalnızDegilizetiketleri üzerinden takip edilebilecek.
*Good4Trust hakkındaki; türetici ve üretici sayıları, paylaşılan iyilikler gibi en son istatistiklere https://good4trust.org/press adresinden ulaşabilirsiniz.