AnasayfaEğitimKalkınma

Google ve Coursera, Enformasyon Teknolojileri Destek Uzmanı Yetiştirme Programı Açıyor

Google ve Coursera, Enformasyon Teknolojileri Destek Uzmanı Yetiştirme Programı Açıyor

2500 üzerinde ders içeriği ve 30 Milyonu aşkın kullanıcısıyla çevrim içi eğitim girişimi olan Cousera, bugün Google ile birlikte enformasyon teknolojileri dersi uzmanı yetiştirme programı açıyor.

Kurs içeriği Google’ın Coursera için yazdığı sorun giderme ve müşteri hizmetleri, network kurma, işletim sistemleri, sistem yönetimi, otomasyon ve güvenlik gibi müşteri desteği odaklı altı temel alan üzerinde ders vereceği ve test edeceği bir platformdan oluşuyor.

Şirketler, teknoloji dünyasındaki ihtiyacı Coursera sayesinde doldurduklarını söylüyor. Coursera, şu anda yalnızca ABD’de yaklaşık 150.000 enformasyon teknolojileri destek uzmanı açığı bulunduğunu gösterdi.

Coursera CEO’su Jeff Maggioncalda “İş hayatının ve eğitim hayatının geleceklerinin birbirine yaklaştığına inanıyorum” sözleriyle çevrim içi iş dünyası eğitimlerinin önemini ifade etti.

Küresel olarak başlatılan ancak başlangıçta yalnızca İngilizce olacak olan program, 64 saatlik bir kurs içeriğinden oluşuyor. Öğrenciler de bu programa aylık 49 ABD doları bir maliyetle ulaşabilecek. Ayrıca Google bir kaç hayır kurumu aracılığıyla ihtiyacı olan 10.000 kişiye maddi yardımlar da yapacağını belirtirken Coursera da öğrencilerin iş bulmasına ve network kurmasına yardımcı olacağını açıkladı.

Kaynak