AnasayfaYenilenebilir Enerjiİş Fırsatları

Güneş Enerjisi Sektörü İstihdamını İkiye Katladı

Güneş Enerjisi Sektörü İstihdamını İkiye Katladı

Washington’da çalışmalarını yürüten Güneş Vakfı’nın verilerine göre Amerika’daki güneş enerjisi sektörü geçtiğimiz beş yılda sağladığı istihdam olanaklarını 2015 yılı içesinde ikiye katladı.

Washington’da yer alan kar amacı gütmeyen bir vakıf olan Güneş Vakfı’na göre güneş enerjisi sektörü 2015 yılında sektöre 35.000 işçi kattı. 2015 yılı verilerine göre, petrol ve gaz alanında çalışan işçilerin sayısı 17.000 azaldı. Böylece, güneş enerjisi alanında istihdam edilenlerin sayısı, petrol ve gaz alanında çalışanların sayısını rakamsal olarak geçti. Bunun yanı sıra, petrol fiyatları da bu durumdan etkilendi ve %70’lik bir düşüşle son 18 ayın en düşük ortalamalarına geriledi.

Amerika’daki toplam güneş enerjisi çalışanı 209.000 olarak biliniyor. Bunlar arasında güneş panelleri dizaynı yapan işçiler, tesisatçıları, mühendisleri ve satış ve yönetiminden sorumlu kişiler yer alıyor. Bugün, güneş enerjisi sektöründe çalışanların sayısı petrol ve gaz sektöründekilerden oldukça fazla, kömür madeni işgücü ile karşılaştırıldığında iste neredeyse 3 kat daha fazla büyüklüğe sahip.

Ecotech Enstitüsü kampüs başkanı olan Chris Gorrie yaptığı açıklamada, güneş enerjisi sektöründeki istihdam açıklarını doldurmaları için her gün farklı bir metot aradıklarını fakat hala tam anlamıyla karşılayamadıklarını, çünkü sektörün çok hızlı büyüdüğünü ve ihtiyacı karşılamaya yeterince hızlı cevap veremediklerini söyledi.