AnasayfaEğitimTeknoloji ve Kalkınma

Habitat Derneği, Yarını Kodlayanlar Projesi için gönüllü eğitmenlerini arıyor!

Habitat Derneği, Yarını Kodlayanlar Projesi için gönüllü eğitmenlerini arıyor!

Habitat Derneği ve Türkiye Vodafone Vakfı ortaklığıyla “Yarını Kodlayanlar” projesinin gönüllü eğitmen eğitimi başvuruları açıldı. 

Türkiye Vodafone Vakfı ve Habitat, Türkiye’nin dijital dönüşümüne öncülük etmek ve genç nesilleri eğitimle güçlendirerek kodlama bilincini yaymak için Yarını Kodlayanlar projesinde bir araya geldi.

“Yarını Kodlayanlar” projesindeki eğitimler ile sadece “teknoloji tüketen değil”, aynı zamanda “teknoloji üreten” bir nesil yetiştirme amaçlanıyor.  Gönüllü eğitmenlerin yönetiminde Türkiye’nin 30 ilinde 7-14 yaş arasındaki çocuklara, 4 saat boyunca MIT tarafından geliştirile “Scratch” programlama dili eğitimleri de verilecek. Böylece çocukların yaratıcı düşünme becerileri geliştirmelerini,  algoritmaya ve kodlamaya giriş yapmaları amaçlanıyor.

(Proje İlleri: İstanbul, Balıkesir, Kocaeli, Edirne, Bursa, Manisa, Afyon, Denizli, İzmir, Aydın, Antalya, Mersin, Adana, Samsun, Trabzon, Düzce, Rize, Şanlıurfa, Siirt, Mardin, Gaziantep, Kars, Erzurum, Elazığ, Erzincan, Ankara, Kayseri, Konya, Eskişehir, Sivas, ve Kıbrıs.)

Başvuru tarihi: 19-22 Ekim 2017

Detaylı bilgi ve başvuru için tıklayınız.

Kaynak