AnasayfaEkolojiİklim Değişikliği

Fransa, iklim değişikliğine karşı mücadelede lider olma yolunda ilerliyor

Fransa, iklim değişikliğine karşı mücadelede lider olma yolunda ilerliyor

Fransa,  dizel ve benzinli otomobil satışını yasaklıyor. Üstelik bundan sonra petrol ve gaz arama ruhsatı vermeyerek çevre konusunda öncü olmayı da hedefliyor.

Yeni seçilen Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron hükümeti, bu hareketin daha çevre dostu enerji kaynaklarına geçiş sürecinin ilk adımı olduğunu duyurdu.

Yeni hükümet altında yer alan hem aktivist hem de Çevre Bakanı olan Nicolas Hulot, ülkenin sonbaharda Fransa ve denizaşırı bölgelerinde petrol ve doğalgaz sömürüsü için daha fazla lisans verilmesini engelleyecek yeni yasaları başlatmaya hazırlandığını belirtti.

Ayrıca geçtiğimiz günlerde Macron ve eski California valisi Hulot, yüksek profilli iklim değişikliği kampanyacısı Arnold Schwarzenegger ile yeşil inisiyatifler aracılığıyla “yeniden harika bir gezegen yaratmak” teması altında bir araya geldi.

Başkanlık kampanyasında sıfır emisyonlu araçların kullanılmasını teşvik etmek ve yenilenebilir enerjileri artırmak için geniş kapsamlı tedbirler alınacağına söz veren Macron’un çevresel kalkınma alanında yapmak istedikleri oldukça uzun.

Fransa, elektrik üretiminin yaklaşık dörtte üçünü çoğunlukla yurt içinde üretilen nükleer kaynaklardan sağlıyor ve enerji açısından büyük oranda kendi kendine yetiyor. Fransa’nın dizel ve benzinli araçların satışını yasaklama kararı onu iklim değişikliğine karşı mücadelede öncü ülke olmasına bir adım daha yaklaştırıyor.

Kaynak