AnasayfaSürdürülebilir KalkınmaKonut - Barınma

Habitat III’e Yerel ve Bölgesel Yönetimler Katılabilecek

Habitat III’e Yerel ve Bölgesel Yönetimler Katılabilecek

Birlemiş Milletler Genel Kurulu tarafından, yerel ve bölgesel yönetimlerin Habitat III sürecine katılabilmeleri hakkında karar çıktı.

Birleşmiş Milletler (BM) Genel Kurulu, yerel ve bölgesel yönetimler ile paydaşların Habitat III sürecine dâhil olabileceklerine dair şartları onayladı.

Habitat III (Üçüncü BM Konut ve Sürdürülebilir Kentsel Kalkınma) Konferansı bu yılın Ekim ayında Ekvador’un başkenti Quito’da gerçekleştirilecek. Bu konferans, 2015 Kalkınma Gündemi’nin ardından ilk küresel konferans niteliği taşıması, sürdürülebilir kalkınma hedeflerinin uygulanması, kentleşme sorunlarının tartışılması ve yeni bir yol haritasının belirlenmesi açısından oldukça önemli bir etkinlik.

Ayrıca, söz konusu konferansın; ulusal mevzuat ve uygulamaya ilişkin bir vizyon sağlayacağı, ve ülke içerisinde kentleşme konusundaki çabaları da hızlandıracağı öngörülüyor.

Bu kapsamda, Yeni Kentsel Gündem’in geliştirilmesine; yerel yönetimler, bölgesel yönetimler ve paydaşların katılması, burada bilgi ve deneyimlerini tüm dünya ile paylaşmaları BM tarafından uygun bulundu.