AnasayfaDezavantajlı GruplarKonut - Barınma

Minik Ev Büyük Amaç

Seattle’da evsizler için minik evlerden oluşan bir yerleşim alanı kuruluyor. Evsizler burada bedava eve kavuşuyor.

ABD’nin Seattle şehrinin bir sokağında evsizler için 14 minik ev inşa edildi. Evsizlik krizinin yaşandığı alanın bu proje sayesinde bir çözüme kavuşması bekleniyor.

Şehirde evsizlik krizi yaşandığını belirten Düşük Gelirli Konut Enstitüsü (Low Income Housing Institute) iletişim uzmanı, minik evlerin bu soruna acil bir çözüm olacağını ifade etti.

Söz konusu enstitü 2013 yılında, Seattle’ın Nickelsville adındaki çadır şehrinde çalışmaya başlamış, ve kısa süre içerisinde, çadırda yaşam şartlarının ne kadar zor olduğunu anlamış. Böylece, kar amacı gütmeyen kuruluş, minik evler tasarlamaya karar vermiş ve yerel okullara danışmaya karar vermiş.

Sawhorse Revolution’da bulunan bir okul öğrencilerinin tasarımı olan evlerin bir tanesinin toplam maliyeti (inşaat ve kuruluş) yaklaşık 2000 dolar. Evsizler burada yiyecek, okul, başka bir ev bulma hizmetlerine ulaşabilecekler.

Minik evlerin amacı geçici bir konaklama yeri oluşturmak; kimsenin uzun süre burada yaşamaması için durum yöneticilerinin buraya gelenlere yardımcı olacakları açıklandı.