AnasayfaGenel

Hindistan’da tüm otomobiller elektrikli olacak

Hindistan’da tüm otomobiller elektrikli olacak

Hindistan, 2030 yılına kadar tüm otomobillerini elektrikliye çevirmeyi planlıyor.Hindistan Enerji Bakanı Piyush Goyal, hem yakıt ithalatının hem de araç kullanımının maliyetini azaltmak için tüm araçlarını yakın zamandelektrikli taşıtlara çevirecekleri bildirdi.

İlk olarak 2015 yılında sokak lambalarını ve evlerdeki ışıkları led ampüllerle değiştirme girişimlerinin ardından bu kararı almaya başladıklarını belirten Goyal, ülkedeki araçların kendi kendilerine yetebilir hale getirmeyi amaçladıklarını söyledi. Bu yüzden de 2030 yılına kadar ülkede fosil yakıtla çalışan araç kalmasın diye çabaladıklarını ve elektrikli araçları artırmaya gayret gösterdiklerini ifade etti.

150406105036_air_pollution_624x351_bbc

Her yıl binlerce kişinin hava kirliliğinden dolayı ölüme sürüklediği Hindistan’da elektrikli araçların artması için hem devlet desteğine hem de halktan taleplere ihtiyaç olduğu belirtildi. Bu yüzden hava kirliliği her geçen gün daha fazla artan Hindistan’da elektrikli araçların çoğalması ile can kayıplarının önlenebileceği umuluyor.

Kaynak