AnasayfaKüresel Isınma

Hong Kong’da kampüsler yeşile dönüşüyor

Hong Kong’da kampüsler yeşile dönüşüyor

Hong Kong Üniversitesi Bilim ve Teknoloji Ağı (HKUST) “Yeşil Kampüs” çalışmalarını hızlandırdı

HKUST, üniversitelerin eğitim amacını, kalitesini ve önceliklerini desteklemek amacıyla kapsayıcı, enerjik ve sürdürülebilir bir kampüs oluşturmak için çalışmalarına başladı. Hong Kong Sürdürülebilir Kampüs Konsorsiyumu Deklarasyonu’nda  Hong Kong’da bulunan sekiz üniversite başkanı tarafından ‘yeşil kampüs’ sözü verildi.

Üniversite başkanları yazdıkları deklarasyonda; “Bizler eğitmenler olarak , iklim değişikliğinde ve sürdürülebilir kalkınmada ki karşılaştığımız zorluklara, araştırma, öğretme, ve bilgi aktarma gibi ana misyonlarımız aracılığıyla  uygun bir karşılık verebileceğimizi ‘yeşil kampus’ ile bir adım daha kolaylaşacağını biliyoruz.” açıklamasına yer verdiler.

HKUST, ‘Yeşik Kampüs’ projesi kapsamında dört ana vizyon ile 5 yıllık uzun soluklu bir strateji belirledi. 2020’ye kadar geliştirilecek stratejiler arasında sürdürülebilir eğitim, operasyonal hareket (sera gazı emisyonunun azaltılması), görünürlük çalışmaları ve toplumsal bütünlük (HKUST Sürdürülebilir Ağı’na bireyleri dahil etme çalışması) yer almaktadır.

İstatistiklere göre bugüne kadar yapılan bu çalışmalardan sağlanan enerji verimliliği ve geri dönüşüm umut vericidir ve hazırlıkları tamamlanan proje ile birlikte geri dönüştürülen ürün sayısı ve bunlardan elde edilen enerjinin daha da artması beklenmektedir.

Haber ile ilgili detaya buradan ulaşabilirsiniz.