AnasayfaTeknoloji

IDEMA, İhtiyaç Haritası başarısı ile ESRİ tarafından Kriz Yönetiminde CBS kategorisinde ödüle layık görüldü!

IDEMA, İhtiyaç Haritası başarısı ile ESRİ tarafından Kriz Yönetiminde CBS kategorisinde ödüle layık görüldü!

7 Ekim 2015 tarihinde UNDP’nin (Euroasia and CIS Bölgesel Ofisi) Sosyal Fayda Zirvesi’nde lansmanı gerçekleştirilen İhtiyaç Haritası, ihtiyaç sahipleri ve destekçileri online platform üzerinde buluşturan bir sosyal kooperatiftir. İhtiyaç Haritası sadece ihtiyaç sahipleri ve destekçileri buluşturmakla kalmayarak doğal afetlerin zararlarından en az etkilenilmesi için anında müdahale etme kapasitesine sahiptir.

30 Ekim’de gerçekleşen İzmir depreminin ardından İhtiyaç Haritası, depremin oluğu gece İzmir’e ulaşarak çalışmalara başlamıştır. Bölgede, İzmir Büyükşehir Belediyesi ile koordineli bir şekilde çalışan İhtiyaç Haritası, Afet Platformu ile iş birliği ile İzmir depremzedelerine gelen yardımların doğru şekilde yerine ulaşabilmesi için Survey123, Workforce gibi Esri teknolojilerini kullanmıştır. Bu teknolojiler sayesinde İzmir’de depremden zarar gören binalar haritalandırılmış, depremzedelerin ihtiyaçları doğru bir şekilde tespit edilmiş ve gönüllü koordinasyonu başarılı bir şekilde sağlanmıştır.

Depremin gerçekleştiği 30 Ekim’den 5 Kasım’a kadar depremzedeler için toplanan 4.422.987 covid kolisi, 1.870.672 hijyen kolisi, 422.164 mutfak malzemesi, 11.027 gıda kolisi, 9.999 battaniye ve uyku tulumu için 350 gönüllü çalışmıştır.

Tüm bu çalışmalar neticesinde IDEMA, İhtiyaç Haritası başarısı ile ESRİ tarafından Kriz Yönetiminde CBS kategorisinde ödüle layık görülmüştür.

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: