Anasayfaİklim DeğişikliğiYenilenebilir Enerji

IBM’in iklim değişikliği tehdidiyle mücadele için düzenlediği Call for Code Global Challenge başladı!

IBM’in iklim değişikliği tehdidiyle mücadele için düzenlediği Call for Code Global Challenge başladı!

2021 Call for Code Global Challenge yarışması Birleşmiş Milletler İnsan Hakları, Linux Vakfı ve Call for Code’un yaratıcısı David Clark ile IBM tarafından başlatıldı ve bu yıl 179 ülkeden 400 binden fazla geliştiriye ve sorun çözürücüye ulaşarak, 15 binden fazla uygulama üreterek dördüncüsü gerçekleştirildi. Yarışma, dünyadaki yazılım geliştiricileri ve yenilikçileri açık kaynak destekli teknolojiyi kullanarak iklim değişikliğiyle mücadele etmeyi, aynı zamanda dünyanın her yerinde gerçekleştirilen insani yardımlarda hızlı ve kalıcı bir ilerleme sağlanmasını hedeflemektedir. Call for Code’ın yaratıcı David Clark, kazananlara teknolojilerini geliştirmeleri, kod kaynağını açmaları ve çözümlerini dünyaya açmaları için 200 bin Dolar ödül verildiğini açıkladı. 

Call for Code’u destekleyen küresel ekosistem genişlemeye devam ederken, IBM ayrıca iklim değişikliğine karşı verilen mücadeleye yardımcı olmak üzere bu yıl Heifer International ve Charity: Water kuruluşlarıyla yeni ortaklık yapacaklarını duyurdu. Heifer International, çiftçilere yatırım yaparak açlığı ve yoksulluğu azaltma amacıya Call for Code’a katkıda bulunacak. 

Hem enerji verimliliği çalışmalarına ve yol açtığı emisyonları azaltmaya öncelik vererek 2030 yılına kadar sera gazı emisyonlarını sıfıra indereceğini duyurması; hem de IBM research tarafından yeni karbon yakalama, ayırma ve saklama teknolojilerinin keşfini hızlandırma konusunda ilerlemeleri, IBM’in çevresel sürdürülebilirlik alanında verdiği çok yönlü desteğin daha eskiye dayandığını ayrıca göstermektedir. 

Agrolly, geçtiğimiz yılın kazanan çözümü olarak, iklime ve mahsule yönelik tahmin ve öneriler sunarak küçük çiftçileri desteklemek üzerine tasarlandı. Agrolly ekibi, iklim değişikliğinin etkileriyle mücadele etmek için çözümlerini yeni pazarlara genişletti ve bu doğrultuda Moğolistan, Hindistan ve Brezilya’da uygulamayı test eden ve kullanan, kırsal alanda çalşan çiftçilere uygulamalı eğitim verdi. 

Call for Code Hakkında

Kurucu Ortak IBM ve Yardım Kuruluşu Ortağı BM İnsan Hakları kuruluşları ile bilrikte, 2018 Yılında David Clardk Cause CEO’su David Clark tarafından yaratıldı. Küresel bir girişim olan Call for Code, geliştiricilerin kodlar aracılığıyla dünyanın dört bir yanında olumlu ve kalıcı değişimler yaratmak üzere en güncel teknolojilerdeki ustalıklarını kullanmaları için yapılan bir çağrı olarak nitelendiriliyor.

Call for Code Global Challenge’ın kazanan çözümleri; olumlu değişimler yaratmalarını sağlamak için daha da geliştiriliyor, destekleniyor ve sürdürülebilir açık kaynak projeleri olarak devreye alınıyor. Geçmiş yılların kazananları ve bu kazananların ilerlemeleri hakkında daha fazla bilgi edinmek için IBM Developer sayfasını ziyaret edin.

 

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: