AnasayfaUluslararası KalkınmaUlaşım

İETT Otobüsleri Afrika Ülkelerinde

İETT Otobüsleri Afrika Ülkelerinde

Son zamanlarda filosunda yenilemelere giden İstanbul Elektrik Tramvay ve Tünel İşletmeleri (İETT), Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) ile çalışır durumdaki otobüsleri ihtiyaç duyulan ülkelere gönderme konusundaki çalışmalara başladı.

İETT’den yapaılan açıklamada, gönderilen otobüsler kapsamında teknik açıdan bakım ve onarım konularında eğitim almak üzere Liberya’dan gelen ilk ekip 2 haftalık bir kursa alındı ve Liberya’dan gelen ekibe mühendis ve teknik personel tarafından uygulamalı ve teorik eğitimler verildi.

Geçtiğimiz günlerde İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Kadir Topbaş ile Çad Başbakanı Kalzeube Payimi  Deubet yaptıklarını görüşmenin ardından İBB, Çad ve Liberya’ya 20’şer otobüs gönderdiğini açıklamıştı. Bunun yanı sıra İETT, Gana’ya da çalışır durumdaki 30 otobüsün hibe edileceğini söyledi. Otobüs ihtiyacı duyan ülkelere hibe çalışmalarının devam edeceğini açıklayan İETT ve TİKA bu kapsamda Fildişi Sahilleri, Nijerya, Novipazar gibi ülkelerede otobüs yollanacağını belirtti.