AnasayfaYenilenebilir EnerjiÇevresel Kalkınma

“İşini Güneşe Dön” Eğitim Başvuruları Başladı

“İşini Güneşe Dön” Eğitim Başvuruları Başladı

Yeşil Düşünce Derneği tarafından Çanakkale’de yürütülen,  gençlerin yenilenebilir enerji sektöründe girişimciliklerini destekleyen ve kapasitelerini arttırmayı hedefleyen İşini Güneşe Dön projesi eğitim başvuruları başladı. Ekim 2016’da Çanakkale-Ayvacık’a bağlı Adatepe Köyü’nde başlayacak eğitim 15-29 yaş arası gençlerin katılımına açık olacak.

Planlanan eğitim kapsamında gençlerin yenilebilir enerji alanında kendilerini geliştirebilmeleri ve iş olanakları hakkında bilgi edinmeleri amaçlanıyor. İki ay boyunca her hafta sonu sürecek olan eğitimler haricinde proje kapsamında, köydeki eski ilkokula güneş santrali kurularak okulu köy yaşayanları için sosyal bir merkeze dönüştürmek hedefi de bulunuyor.

Konunun uzmanı eğitmenlerin aktarımında, uygulamalı olarak gerçekleştirilecek programa katılım gösteren gençlere, eğitim esnasında sektör temsilcileriyle tanışabilme fırsatı sunulacak ve program sonrası gençlere danışmanlık desteği devam ettirilecek. Başvurular arasından 30 kişi değerlendirmeye alınacak. Eğitim sonunda programın tamamına katılım gösterenlere günlük 25 TL cep harçlığı ve katılım sertifikası verilecek.

Eğitim programı için son başvuru tarihi ise 15 Ağustos 2016.

“İşini Güneşe Dön” Projesi Yeşil Düşünce Derneği tarafından Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’nın Sektörel Yatırım Alanlarında Genç İstihdamın Desteklenmesi (PYE-II) Hibe Programı kapsamında yürütülmektedir.

Ayrıntılı bilgi ve başvuru formlarına buradan ulaşabilirsiniz.