AnasayfaSürdürülebilir KalkınmaÇevresel Kalkınma

İzlanda sürdürülebilirlik için biyolojik topluluklar kuruyor

İzlanda sürdürülebilirlik için biyolojik topluluklar kuruyor

İzlanda’nın başkenti Reykjavik’de gezginleri ve İzlandalıları sıcak ve stilize bir şekilde karşılayacak bir dizi ekolojik, kümbet tarzı yaşam alanlarının yapılması planlanıyor. Spor i Sandinn tarafından tasarlanan ve Aldin adı verilen bu yapılar, jeotermal enerjiyle çalışan tamamen sürdürülebilir biyolojik topraklar topluluğu olarak tanımlanıyor.

Reykjavik Elliðardalur Vadisi’nde yer alacak olan bu biyolojik topraklar topluluğu, halka açık etkinlikler için geniş bir kamusal meydanın yanı sıra bir ekolojik pazar ve çeşitli kafelerden oluşacak. Tropikal bitkilerin yetişebilmesi ve kent çiftliği için bu kapalı yaşam alanlarının içi 25°C ‘de tutulacak.

Spor i Sandinn’in kurucusu ve CEO’su Hjördís Sigurðardóttir’e göre bu proje, dünyaya “İzlandaca tarım”ın yeni bir yönünü gösterecek. Bu camlı, parlak yapılar insanları doğayla bir araya getirecek, tropikal iklim sıcaklığında, doğa, çiftçiler, doğal marketler ve tarımsal laboratuvarlar hepsi bir arada insanların yeniden sosyalleşebileceği otantik bir cazibe merkezi olacak.

Sigurðardóttir, bu biyolojik projesinin yeni ve anlamlı altyapıların nasıl oluşturulabileceğine dair önemli bir örnek olacağını iddia ediyor. “Aldin projesi bunu temsil ediyor. Başka bir düşünce sistemiyle, enerjiyi efektif kullanabilen altyapılar mümkün” diyor. Henüz onay aşamasında olan bu projenin 2018 yılı sonlarında veya 2019 başında hayata geçirilmesi planlanıyor.

kaynak.