AnasayfaAtık ve TüketimGeri Dönüşüm

Kahve Bardaklarından Geri Dönüşümün Başarılı Örneği ‘Costa Coffee’

Kahve Bardaklarından Geri Dönüşümün Başarılı Örneği ‘Costa Coffee’

İngiltere’nin en büyük kahve zinciri Costa Coffee, al götür kahve bardaklarının geri dönüştürülmesi için bir proje başlattı. Tüm mağazalarında geri dönüşüm noktaları kuran kahveci, bu noktalarda markası fark etmeksizin tüm kağıt bardakları alıp geri dönüştürüyor.

Londra ve Manchester’da 45’ten fazla mağaza genelinde denemeler yapan Costa Coffee genel müdürü Jason Cotta, mümkün olduğunca kahve bardaklarının geri dönüşümünü sağlamayı amaçladıklarını ve Ocak ayının sonunda 2 binden fazla mağazanın geri dönüşüm için raflarını hazırlamış olacaklarını söyledi.

Cotta, “İngiltere’nin en büyük kahve dükkanı markası olarak, her gün yüzlerce kez kullanılan kahve fincanlarının geri dönüşümünü mümkün olduğunca kolaylaştırmak istediklerini belirti. Manchester ve Londra’da yapılan araştırmalarda günde yaklaşık 40 bardak tüketildiğini ve bu rakam da yılda 30 milyon Costa kahve fincanının geri dönüştürme potansiyeline sahip olduğunu gösteriyor.

Ayrıca müşterilerin geri dönüştürülmüş bardağı kullanmayı tercih etmeleri de bir çeşit bağış olarak hayır kurumlarına sağlanıyor. Böylelikle geri dönüşüm hareketinin kendi müşterileri tarafından benimsenmesini umuyorlar.

Kaynak

Haber: Çiğdem Çiyitoğlu