AnasayfaEğitimTeknoloji

Keşf@ Projesi, Altın Örümcek Web Ödülü’ne Aday!

Keşf@ Projesi, Altın Örümcek Web Ödülü’ne Aday!

İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Google ve İnternet Geliştirme Kurulu ortaklığı ile geliştirilen Keşf@ Bilinçli İnternet Hareketi Projesi, Altın Örümcek Ödülleri’nde finale kaldı.

İçinde bulunduğumuz dijital dönüşüm çağında, internet artık hayatımızın önemli bir parçası. İş, eğitim, sosyal hayat gibi temel alanların yanı sıra, internet artık birçok başlıkta okuryazarlığımızı şekillendiren öncelikli ve ulaşılabilir en önemli kaynak haline geldi.

Günlük hayatımızda bu kadar etkin olan internetin sunduğu fırsatlardan en etkin şekilde yararlanılması ise, internet okuryazarlığı ile mümkün görülmektedir. İnternet okuryazarlığı kavramı;  internet ile ilgili temel bilgi ve kavramların bilinmesi, internetin etkin bir şekilde kullanılması, bilgiye ulaşmak konusunda teknik becerilerin edinilmesi, güvenlik ve gizlilik konusunda duyarlı olunması, çevrim içi yurttaşlık kuralları ile ilgili olumlu tutum geliştirilmesi gibi bir dizi donanım gerektirmektedir.

Gençlerin, normal hayatta olduğu gibi sanal dünyada da bilinçsiz hareket etmesi ile olabilecek istenmeyen durumların önüne geçmek, onları ve çevrelerindeki ebeveynleri, öğretmenleri bilinçlendirmek ile sağlanabilir. İnternetin bu amaçlar ile eğitimciler, anne babalar, çocuklar ve gençler açısından daha güvenli bir hale getirilerek internet okuryazarlığının geliştirilmesi ise; özel sektör, devlet ve sivil toplum kuruluşları tarafından yapılacak bilinçlendirme çalışmaları ile gerçekleştirilebilir.

İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Google ve İnternet Geliştirme Kurulu ortaklığı ile geliştirilen Keşf@ Bilinçli İnternet Hareketi Projesi, öğrencilerin internet ile ilgili temel kavramları öğrenmeleri, internet ortamında bilgiye daha etkin bir şekilde erişebilmeleri, çevrim içiyken güvenli ve etik davranışlar geliştirmeleri konusunda farkındalık yaratmak amacı ile tasarlanmıştır.

Projenin nihai amacı, öğrencilerde internet okuryazarlığı bilincini oluşturarak; öğrencilerin dijital yurttaşlık kurallarını önemseyen internet kullanıcıları olmalarını sağlamaktır.

Proje, ortaokul 6. Sınıf düzeyi öğrencilerine yönelik tasarlanan sınıf içi etkinlikler ve eğitim materyallerinden oluşmaktadır.  Öğretmenlerin, Bilişim  Teknolojileri  ve  Yazılım  Dersi kapsamında uygulayabilecekleri etkinlik ve eğitim materyalleri, bu yaş grubuna göre özel olarak tasarlanmıştır.
Oylamaya katılmak için tıklayınız.

Keşfet Projesi hakkında detaylı bilgi almak için tıklayınız.