Anasayfa

Küresel Sivil Katılım Raporu Yayınlandı

Küresel Sivil Katılım Raporu Yayınlandı

140 ülkeden 145.000 kişi ile gerçekleştirilen Gallup Küresel Sivil Katılım Raporu sivil topluma yapılan bireysel bağışları ve gönüllü çalışmaları analiz ediyor.

Rapora göre en popüler (%44) sivil katılım tarzı bireylerin tanımadıklarını birine yaptıkları yardım olarak belirtiliyor. Katılımcıların %27’si herhangi bir şekilde bağış gerçekleştirirken %20’si gönüllü olarak farklı organizasyonlarda görev alıyor.

wv0zsjyghkzkaezs6pik4vhlxvywjhowvmv8a4uhrz4

Yukarıda yer alan ve Gallup tarafından hazırlanan harita dünya üzerindeki farklı ülkelerde yer alan bireysel bağışçılığın durumunu analiz ediyor. Haritada gösterilen koyu yeşil renkler bireysel bağışçılığın yüksek olduğu ülkeleri belirtirken açık yeşil renkler bireysel bağış düzeyinin düşük olduğunu gösteriyor. Buna göre dünyanın en cömert ülkeleri Myanmar, Amerika Birleşik Devleti, Avustralya ve Yeni Zelanda olurken en düşük bireysel bağışçılığa sahip ülke Çin olarak belirtildi. Yapılan araştırmada ülkenin gayri safi milli hasılası ile bireysel bağışçılık arasında olumlu bir korelasyon bulunuyor.