AnasayfaYenilenebilir EnerjiAkıllı Kentler

Las Vegas Artık Şehrin Her Yerinde Yenilenebilir Enerjiyi Kullanacak

Las Vegas Artık Şehrin Her Yerinde Yenilenebilir Enerjiyi Kullanacak

ABD’nin Nevada eyaletinde bulunan Las Vegas, şehir enerjisinin tamamını yeşil enerji kaynaklarından sağlayarak enerji tasarrufu yapan dünyanın birkaç önemli şehri arasına girdi. Yıllardır yenilebilir enerji için 40 milyar dolardan fazla yatırım yapan Las Vegas, harcamalarının karşılığını almaya başladı.

Sokak lambalarından şehirdeki parklara, topluluk merkezlerine ve itfaiye istasyonlarına kadar kentteki tüm yerlerde artık tamamen yenilenebilir enerji kullanılmaya başladı. Bu sayede Las Vegas, ABD’de yenilenebilir enerji kaynaklarını kullanan en büyük şehir haline dönüştü.

Penn State Üniversitesi’ne göre, yenilenebilir enerji; güneş ışığı, jeotermal enerji, rüzgar enerjisi, gelgitler, su ve çeşitli biyokütle enerjisi gibi doğal yollarla sürekli yenileniyor ve bu sayede hemen tüketilemiyor. Geçen hafta açılışı yapılan ve NV Energy tarafından işletilen Boulder Solar1 gibi güneş enerji tesisleri de giderek yaygınlaşıyor.

Yenilenebilir enerji kaynaklarının tüm şehirde kullanılmasıyla birlikte, şehirde yıllık 5 milyon dolarlık bir enerji tasarrufu sağlanılacağı tahmin ediliyor. Sierra Club, San Francisco ve San Jose gibi şehirler de 2035 yılına kadar %100 yenilenebilir enerji kullanmayı planlayan diğer büyük şehirler arasında yer alıyor.

Kaynak

Haber: Çiğdem Çiyitoğlu