AnasayfaSürdürülebilir KalkınmaEkoloji, İklim-Kırsal Kalkınma

Latin Amerika’da Başka Bir Okul Projesi

Latin Amerika’da Başka Bir Okul Projesi

Latin Amerika’da sürdürülebilir okul projesi inşaatı başladı. Projenin amacı, dünyada sürdürülebilir araçlarla yaşamak.

Uruguay’ın (Güney/Latin Amerika) Jaureguiberry kentinde Latin Amerika’nın ilk sürdürülebilir okul inşaatı geçtiğimiz günlerde başladı.

Uruguaylı Tagma şirketi bu projeyi, 45 yıldır ‘kendi kendine sürdürülebilir’ yapılara imza atan Earthship Biotecture şirketinin sahibi ABD’li mimar Michael Reynolds ile birlikte yürütüyor. Gönüllü olarak çalışılan bu projedeki amaç, sürdürülebilir bir dünya yaratmak ve bunun içerisinde yaşamak.

Michael Reynolds; “Hâlihazırda salonu ve yatak odası olan bir evde okul dersleri veren ve sürdürülebilir bir okul isteyen buralı bir grup insanın talebi üzerine” söz konusu projenin geliştiğini açıkladı.

Uruguay’ın Canelones bölgesinde Montevideo’ya 80 kilometre uzaklıkta bulunan Jaureguiberry; çevreyle uyumlu ve 270 m2’lik bir sürdürülebilir devlet okulu binasına ev sahipliği yapacak ve her sene 100 çocuğun burada eğitim görmesini sağlayacak.

Okulun inşaatı 7 hafta sürecek; inşaatta Uruguay ve dünyadan toplam 140 gönüllü çalışacak. Gönüllüler, Earthship’in yapım tekniklerini öğrenecek ve bunları ülkenin başka yerlerinde kullanabilecek. Yenilenebilir enerji ve suyun verimli kullanımı, sabit bina ısısı tutturulması, yapım sırasında gözetilecek konular arasında bulunuyor.

Proje; Eğitim ve Kültür Bakanlığı, Konut-Çevre ve Doğal Yaşam Düzeni Bakanlığı, Dışişleri Bakanlığı, Kamusal Eğitim Ulusal İdaresi ve Cumhuriyet Üniversitesi’nin Mimarlık Fakültesi desteğiyle hayat bulunuyor.

Earthship’in sürdürülebilir inşaat detaylarını buradan izleyebilirsiniz.