AnasayfaEkolojiİklim Değişikliği

Lüleburgaz Belediyesi’nden İklim Değişikliği Alanında Farkındalık Yaratacak AB Projesi

Lüleburgaz Belediyesi’nden İklim Değişikliği Alanında Farkındalık Yaratacak AB Projesi

Lüleburgaz Belediyesi, Türkiye’de İklim Değişikliği Alanında Kapasitenin Geliştirilmesi Hibe Programı kapsamında ‘Bisikletlerimizle İklim Değişikliğine Karşı Mücadele Ediyoruz’ dedi ve 19 Ocak günü 3 elektrikli bisiklet taksi ile ilçede hizmet vermeye başladı.

2017 bisiklet yılı olarak belirlenen Lüleburgaz’da proje çerçevesinde hedeflenen genel amaç, bisiklet kullanımını yaygınlaştırarak ilin 2015’te 0,31 olan yaşam memnuniyeti endeksini 2020’de 0,50’ye çıkarmak.

Lüleburgaz Belediye Başkanı Emin Halabek, “Bisiklet, sınıflar üstü! Bisikletin statüsü yok. Son derece eşitlikçi ve özgürlükçü. Ben belediye başkanı olarak kentte bisikletle geziyorsam, kentteki herhangi bir vatandaşla benim aramda hiç bir fark yok.” dedi.

Çevre kirliliği ve beraberinde oluşan iklim değişikliği ile mücadele için başlatılan projede bisiklet taksiler, çocuk, yaşlı ve hamile kadınlar için ücretsiz hizmet veriyor. Yerleşik halk tarafından oldukça yoğun ilgi ile karşılanan proje Türkiye çapında da ses getirmekte. Lüleburgazlı vatandaşlar çevre kirliliğinin azaltılması konusunda şimdiden bisiklet taksi sayısının artırılması talebinde bulundular.

Belediye Başkanı Halabek yaptığı açıklamanın bir kısmında, “Küresel ısınmaya, küresel iklim değişikliğine karşı, karbon ayak izini azaltmak için kent içinde bisiklet taksi uygulamasını hayata geçirdik. Yaşlıların, hamilelerin, engellilerin ve 10 yaşından küçük çocuğu olan ailelerin istedikleri yere ulaşımlarını sağlıyoruz” cümlelerini kullandı.

Kaynak