AnasayfaGenel

Mert Fırat, İhtiyaç Haritası ile Facebook Topluluk Liderleri Programı’na dahil oldu!

Mert Fırat, İhtiyaç Haritası ile Facebook Topluluk Liderleri Programı’na dahil oldu!

Facebook, geçtiğimiz Şubat ayında düzenlenen Facebook Communities Summit etkinliği sırasında Facebook Topluluk Liderleri Programı adında yeni bir proje başlatacağını ve bu proje ile birlikte Facebook’ta topluluk oluşturan ve bu topluluklara liderlik edenlere 1 milyon dolara kadar yatırım yapacağını duyurmuştu.

Bu programa ise Türkiye’den İhtiyaç Haritası kurucularından Mert Fırat ve Bisikletli Kadın İnisiyatifi’nden Zeynep Arapoğlu seçildi. Programa Hindistan, Brezilya, Kenya, ABD ve Fransa’dan 6 binden fazla yapılan başvuru arasından seçilen liderler  topluluklarını bir adım öteye taşımak için kullanabilecekleri 50 bin dolara varan ödülün sahibi olacak. Verilecek toplam ödül miktarı, her bir katılımcının program eğitimlerinin bir parçası olarak oluşturacağı ve sunacağı son bütçe teklifine göre belirlenecek.

İhtiyaç Haritası

İhtiyacharitasi.org farklı konulardaki ihtiyaçların ihtiyaç sahipleri ile ihtiyacı karşılamak isteyen kişiler ve kurumların buluştuğu online bir platformdur. İhtiyaç Haritası kar amacı gütmeyen sosyal kooperatiftir. İhtiyaçların karşılanmasının yanı sıra farklı konularda destek sahibi kurumların ve kişilerin de kullanabildiği bu platform Türkiye’nin her yerinden kullanılabilmektedir. İhtiyaç Haritası’nın belirli kaynaklara sahip insanlar ile o kaynaklara ihtiyaç duyanlar arasında bir köprü görevi gördüğünü dile getiren Fırat, topluluğun sosyal dayanışmaya ve toplumsal eşitliğe hizmet ettiğine inanıyor. İhtiyaç Haritası, iki yılda 15 milyon dolar değerinde 550 bin ihtiyacı ihtiyaç sahiplerine ulaştırdı.

Programa Türkiye’den seçilen bir diğer isim de Zeynep Arapoğlu – Bisikletli Kadın İnisiyatifi

Bisikletli Kadın İnisiyatifi’ni kuran yedi kadından biri olan Zeynep Arapoğlu, Facebook Topluluk Liderleri Programı’na katılmaya hak kazandı. Türkiye’deki bisiklet topluluğunun çoğunluğunu erkeklerin oluşturduğunu dile getiren Arapoğlu, ülkede bisiklete binen kadınlarla ilgili farkındalığı artırarak, onların sesi olarak ve deneyimlerini paylaşarak kadınların kendi tercihlerini yapabilmelerini sağlayabilmeyi ve bisiklete binen kadınların sayısını artırmayı amaçlıyor.