AnasayfaEğitimFonlar

SALT Araştırma Fonu Başvuruları Başladı!

SALT Araştırma Fonu Başvuruları Başladı!

İmparatorluktan cumhuriyete Türkiye’nin iki yüzyıllık sosyal-ekonomik tarihi ve 1950’ler sonrası mimarlık, tasarım ve sanat üretimleri hakkında özgün belge edinimi ve araştırmayı teşvik eden SALT Araştırma Fonları’nın 2019 başvuruları başladı.

2013’ten bu yana toplam 42 projeye destek sağlayan SALT Araştırma Fonları, yerel örnekleri çeşitli bilgi alanlarını harmanlayarak inceleyen, genelgeçer kanıların yeni bulgularla sorgulanmasına olanak tanıyan çalışmalara verilir. Kurumun arşiv koleksiyonlarını yorumlayacak veya uzun soluklu araştırmalarına eklemlenecek yapıdaki içerikler değerlendirme aşamasında önceliklidir.

2019’da altı araştırma projesi 15.000 TL değerinde, toplam 90.000 TL’lik fonla desteklenecektir. Fon başvuruları iki aşamalıdır ve SALT Araştırma‘nın odaklandığı alanlar temel alarak hazırlanmalıdır. 11 Şubat Pazartesi saat 18.00’e kadar süren ön başvurular, konu ve dönem bakımından içeriğin uygunluğunu değerlendirmeye yöneliktir. Bu aşamayı geçen aday projeler için son başvuru tarihi 18 Mart Pazartesi; sonuçların duyuru tarihiyse 19 Nisan Cuma’dır. Seçilen projelerin çıktıları, Aralık ayında yapılacak bir sunum programında kamunun yorum ve katkılarına açılacaktır.

Ön başvurular için son tarih: 11 Şubat Pazartesi

Detaylı bilgi ve başvuru için tıklayın.

Kaynak