AnasayfaGenelSürdürülebilir Kalkınma

10 Ocak Enerji Maliyetlerini Azaltma Günü

10 Ocak Enerji Maliyetlerini Azaltma Günü

Enerji maliyetlerini azaltmak iklim değişikliği ve atmosferimizdeki sera etkisi yaratmakta olan gazların fazla üretiminin önüne geçmek demektir.

7 numaralı Sürdürülebilir Kalkınma Hedefi olan Erişilebilir ve Temiz Enerji, herkes için erişilebilir, güvenilir ve sürdürülebilir enerji sağlamayı hedeflerken, enerji maliyetlerini azaltma ve verimliliği artırmada ülkemiz ve bizler için önemli bir hedef haline gelmiş olmalıdır.

2030’a kadar özellikle az gelişmiş ülkeler, gelişmekte olan küçük ada devletleri ve karayla çevrili gelişmekte olan ülkelerde, bu ülkelerin destek programları çerçevesinde herkese modern ve sürdürülebilir enerji hizmetleri sunabilmek için altyapının genişletilmesi ve teknolojinin geliştirilmesini hedeflemekte ve bunun için çalışmaktadır.

Peki bugün ve bundan sonraki günler için harcanan enerji maliyetlerini düşürme ve temiz enerjiye ulaşma konusunda neler yapılabilir?

  • Ülkeler erişilebilir, güvenilir ve sürdürülebilir enerji sistemlerine geçmek için yenilenebilir enerji alanına yatırım yapmalı, enerji verimliliğini ön plana çıkarmalıdır.
  • İş dünyası hidro-elektrik kaynaklarını kullanarak ve geliştirerek, biyoenerji ve elektrik talebini yüzde yüz yenilenebilir kaynaklardan sağlayarak ekosistemleri koruyabilir.
  • İşverenler iletişim teknolojilerinden yararlanmaya ağırlık vererek ulaşıma olan ihtiyacı azaltabilirler, araba ve uçak yerine daha az enerji gerektiren trenle seyahati düşünebilirler.
  • Yatırımcılar sürdürülebilir enerji hizmetlerine daha fazla yatırım yapabilir ve yeni teknolojiler üretebilirler.
  • Sizler de kullanmadığınız zaman elektrikli aletlerinizi fişten çekebilir, bisiklet kullanabilir, karbon emisyonunu azaltmak için toplu taşımayı tercih edebilirsiniz.