AnasayfaGenelEkonomik Kalkınma

Sena Eken Schieber Ekonomi Ödülü : ABD’de Ekonomi Yüksek Lisans Bursu

Sena Eken Schieber Ekonomi Ödülü : ABD’de Ekonomi Yüksek Lisans Bursu

Türk Hayırseverlik Fonları tarafından verilecek olan Sena Eken Schieber Ekonomi Ödülü başvuruları başladı. 

Sena Eken Schieber Ekonomi Ödülü, Amerika Birleşik Devletleri’nde yüksek lisans veya doktora derecesinde ekonomi programlarına kabul edilen kadınlara burs vermeyi hedefliyor.

Bursun detaylarına Turkish Philantropy Funds sitesiden ulaşabilirsiniz. Ayrıca Sena Eken Schieber Ekonomi Ödülü Bilgilendirme Webinarı’nın kaydına bu bağlantı üzerinden ulaşabilirsiniz. Webinar’da ödül hakkında bilgilendirme ve sonrasında gerçekleşen soru-cevap kısmı bulunuyor.

Başvuru Detayları:

Sena Eken Schieber Ekonomi Ödülü, Amerika Birleşik Devletleri’nde akredite bir üniversitede ekonomi alanında yüksek lisans veya doktora derecesi için yüksek lisans programlarına kabul edilen Türkiye’den kadınlara burs veriyor. Burs, Sena Eken Schieber anısına verilmektedir. Üniversitenin bursiyerlere ek destek ve kampüste çalışma fırsatı sunması koşuluyla, eğitim ve/ veya yaşam masraflarını karşılamak için yıllık olarak birkaç ödül verilecektir. Okullarından uygun fon almayan öğrenciler, burs komitesi tarafından duruma göre değerlendirilecektir. Yüksek lisans programları için burs ikinci yıl için yenilenebilir.

Uygunluk Kriterleri: 

Başvuru sahibi bir kadın ve Türkiye vatandaşı olmalıdır

Lisans eğitimini Türkiye’de bir üniversitede tamamlamak

Amerika Birleşik Devletleri’nde akredite bir üniversiteye lisansüstü düzeyde bir ekonomi programına kabul edilmek (belirlenmiş üniversitelerin listesine bakın)

Mezun olmak için daha az saat gerekmedikçe, her dönem en az 12 saat süren tam zamanlı bir öğrenci olmak

Finansal ihtiyacı göstermek

Burs Miktarı: Burs miktarı, öğrenim ve/veya yaşam giderleri için kullanılmak üzere duruma göre belirlenecektir. Burs, Yüksek Lisans programı için 2 yıla, Doktora programı için 1 yıla kadar geçerlidir.

Başvuru Süreci:

2021-22 öğretim yılı için başvurular başladı. Tüm başvuru sahipleri, üniversiteden alınan kabul karar mektubu ile çevrimiçi olarak başvurmalıdır ve tüm başvurular 1 Mart 2021 Pazartesi, 17:00 EST’ye kadar teslim edilmelidir. Alınan tüm bursların (ABD ve diğer okullar) ve başvurulan tüm lisansüstü okulların tam açıklaması gereklidir. Tam bilgi sağlama konusundaki herhangi bir ihmal, diskalifiye sebebi olacaktır. Geç veya eksik başvurular değerlendirmeye alınmaz. Başvuru sahipleri, mali ihtiyacın komite kararında önemli bir belirleyici olduğuna dikkat etmelidir.

Beş üyeden oluşan bir Seçici Kurul, tüm başvuruları değerlendirir. Komite üyeleri finalistlerle yüz yüze veya telekonferans yoluyla mülakatlar yaparlar.

 

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0