AnasayfaSosyal KalkınmaDezavantajlı Gruplar

‘Seni Anlamak İstiyorum’

‘Seni Anlamak İstiyorum’

İşaret dilini artık online öğrenmenin bir adresi var: senianlamakistiyorum.com

Seni Anlamak İstiyorum, Halkla İlişkiler ve Tanıtım dersi kapsamında bir grup öğrencinin geliştirdiği bir proje geliştirildi. Bir sosyal sorumluluk projesi olan Seni Anlamak İstiyorum, www.senianlamakistiyorum.com adresinde işaret dilini merak eden ve öğrenmek isteyen kişilere online ve ücretsiz öğrenim imkanı sunuyor.

Projenin asıl hedefi her bireyin işitme engelli vatandaşlarla iletişim kurabilmesini sağlamak olan bu projede gönüllü eğitmenlik söz konusu. Kendi internet sayfasında kayıt formuna ulaşıp bunu doldurarak gönüllü eğitmenliğe veya öğrenciliğe adım atmış oluyorsunuz.

Burada gönüllü eğitmenin işaret dili eğitimi almış olması ve herhangi bir kurumda eğitim veriyor olması veya kendi çabalarıyla bu dili öğrenmiş ve buna hakim durumda olması bekleniyor. Bu kişiler, mevcut internet sayfasına ekleyecekleri videolarda temel işaret dili kelimelerini paylaşıyor, böylece öğrenimdeki zorluğu en aza indirgiyorlar.

Gönüllüler ayrıca; kelime gruplarının belirlenmesi, derslerin hazırlanması, AR-GE, tanıtım veya medya alanlarına da katkıda bulunabiliyor.