AnasayfaTeknoloji

Sony, giyilebilir klima üretti!

Sony, giyilebilir klima üretti!

Sıcaklarla başa çıkmanın yolunu Sony bulmuş olabilir. Şirket, “First Flight” ismini verdiği kitlesel fon programı sayesinde tişörtlerin içine yerleştirilebilen bir klima üretti!

Giyilebilir klima Reon Pocket, şişkinliğe ya da sese neden olmadan Peltier Etkisi ile kullanıcılarını serinletecek. Sıcak bir günde ve bunaltıcı iş kıyafetleriyle saunadan çıkmış gibi görünmenizi engelleyecek.

Şimdilik mobil uygulama üzerinden elle kontrol edilebilen cihaz, ilerideki güncellemelerle birlikte otomatik soğutma özelliğine sahip olacak. Bu sayede Reon’u gün ortasında şarj etmek gibi bir kaygınız olmayacak. Sadece 2 saat olan şarj ömrü, ufak yürüyüşler ve öğle yemeği araları için yeterli olacaktır. Yine de geliştirilmesi gereken bir konu olarak batarya öne çıkıyor.

Tabii ki uygunluk kavramı, asıl mesele olarak ele alınıyor. Reon Pocket tamamen finanse edilmeye yakın ancak 2020 yılının Mart ayında Japonya’da piyasaya sürülecek. Tokyo’da düzenlenecek olan 2020 Yaz Olimpiyatları’na yetiştirilmesi planlanan ürün, katılımcılar için harika bir rahatlatıcı olacak. Fiyatının ise yaklaşık olarak 117 dolar ya da daha düşük olması bekleniyor.

Kaynak