AnasayfaGöç ve Mülteciler

Sosyal Hizmetler Göç ve Göçmenlik Politikalarıyla Değerlendirilecek

Sosyal Hizmetler Göç ve Göçmenlik Politikalarıyla Değerlendirilecek

Friedrich-Ebert-Stiftung (FES) Türkiye Temsilciliği ve Sosyal Hizmet Uzmanları Derneği İstanbul Şubesi tarafından 11 – 12 Mart 2016 tarihlerinde İstanbul’da yer alan Şişli Kent Kültür Merkezi’nde “Sosyal Hizmeti Yeniden Düşünmek” Konferansı’nın beşincisi düzenlenecek. Konferansın bu yılki teması “Değişen Göç ve Göçmenlik Politikaları” olarak belirlendi.

Dört oturum şeklinde gerçekleşecek olan konferansın 11 Mart Cuma günkü ilk iki oturumunda, değişen göç ve göçmenlik politikalarının teorik çerçevesi “Göç ve Göçmenler: Neler Oluyor?” ve “Göç Yolları ve Göç Edilen Ülkelerdeki Sorunlar” başlCbUuXuAW8AAXHguıkları altında değerlendirilecek. Bunun yanı sıra, Avrupa ülkeleri ve Türkiye’de göçmenler için başlatılan aktivist çalışmaları da dinleyicilerle paylaşılacak.

12 Mart Cumartesi günü düzenlenecek olan “Sivil Toplum Örgütleri Deneyimleri ve Uygulamalar” ve ” Değişen Göç ve Göçmenlik Politikalarının Sosyal Hizmet Uygulamalarına ve Eğitimine Etkileri” başlıklı iki oturum ise Türkiye’de göç ve göçmenlik üzerine çalışan sivil toplum örgütlerinin çalışmalarına odaklanacak. Bu kapsamda ayrıca, göç ve göçmenlik politikalarındaki değişimin eğitim ve sosyal hizmet uygulamalarına nasıl yansıdığı da tartışmaya açılacak.

11-12 Mart tarihlerinde düzenlenecek konferansa katılım herkese açık ve ücretsizdir. Konferans programına buradan ulaşabilirsiniz.