AnasayfaKalkınmaSosyal Kalkınma

TANAP’tan 6 sosyal ve çevresel projeye 14 milyon TL destek

TANAP’tan 6 sosyal ve çevresel projeye 14 milyon TL destek

Trans Anadolu Doğalgaz Boru Hattı Projesi (TANAP) 14 milyon TL’lik fonla 6 sosyal ve çevresel projeyi destekleyecek.

Azerbaycan’ın Şahdeniz-2 Sahası’ndan çıkarılan doğalgazı Türkiye üzerinden Avrupa’ya taşıyacak olan Trans Anadolu Doğalgaz Boru Hattı Projesi (TANAP), güzergahı üzerinde bulunan yerleşimlere katkı sağlamak amacıyla planladığı ‘Sosyal ve Çevresel Yatırım Programlarını’ uygulamaya başladı. TANAP, doğrudan yatırım yapmak istediği ve programın öncelik alanları arasında yer alan 6 projeye 14 milyon Lira kaynakla destek olacak.

Sözleşmeler kapsamında, 2019 yılında tamamlanması planlanan projeler ve uygulayıcı kurum ile kuruluşlar şöyle:

Habitat Derneği – HABİTAT Sosyo – Ekonomik Kalkınma Programı,

Öğretmen Akademisi Vakfı – Öğretmenin İzinde,

Eskişehir Seyitgazi Belediyesi – Eski Köy Okulları Hayat Buluyor, Frig Vadisi Canlanıyor,

Tohum Türkiye Otizm Erken Tanı ve Eğitim Vakfı – Eğitime Uzanan Yol Projesi,

Türkiye Kalkınma Vakfı – Karadeniz Bölgesi’nde Arıcılığın Kırsal Dezavantajlı Nüfus İçin Gelir Getirici Ekonomik Bir Faaliyet Olarak Geliştirilmesi ve Entegre Organik Yumurta Tavukçuluğu.

TANAP Sosyal ve Çevresel Yatırım Programları kapsamında destek almak isteyen diğer kurum ve kuruluşlar için uygulanacak “Doğrudan Hibe Fonlama Mekanizması” kapsamında ise hibe duyuruları Şubat 2017 itibariyle yayınlanacak.Bu kapsamda belirlenen kurallar çerçevesinde alınan başvurular değerlendirilerek başarılı bulunan projelere TANAP tarafından fon desteği sağlanacak.

TANAP NEDİR ?

Trans Anadolu Doğal Gaz Boru Hattı Projesi, TANAP, projesinin amacı, Azerbaycan’ın Hazar Denizi’ndeki Şah Deniz 2 Gaz Sahası ve Hazar Denizi’nin güneyindeki diğer sahalarda üretilen doğal gazın öncelikle Türkiye’ye, ardından Avrupa’ya taşınmasıdır. TANAP, Güney Kafkasya Boru Hattı (SCP) ve Trans-Adriyatik Boru Hattı (TAP) ile birleşerek Güney Doğal Gaz Koridorunu oluşturmaktadır.

Türkiye Gürcistan sınırında Ardahan ili Posof ilçesi Türkgözü köyünden başlayarak Ardahan, Kars, Erzurum, Erzincan, Bayburt, Gümüşhane, Giresun, Sivas, Yozgat, Kırşehir, Kırıkkale, Ankara, Eskişehir, Bilecik, Kütahya, Bursa, Balıkesir, Çanakkale, Tekirdağ ve Edirne olmak üzere 20 ilden geçecek ve Yunanistan sınırında Edirne’nin İpsala ilçesinde son bulacaktır.