Anasayfaİnovasyon

Tesla’nın üçüncü nesil kompresörü ile şarj süreleri yarıya iniyor!

Tesla’nın üçüncü nesil kompresörü ile şarj süreleri yarıya iniyor!

Tesla’nın, üçüncü nesil kompresörü “Supercharger” ile şarj süreleri azalacak. Firma, geçtiğimiz günlerdeki bir yazısında yeni Supercharger V3’ün 250 kW’a kadar hızlı şarj imkanına sahip olacağını duyurdu.

Tesla, serinin geri kalanını çıkarmadan önce Supercharger’ın performansını değerlendirmek için ilk olarak Model 3 araçlarına yönelik bir deneme modeli çıkartacak. Verilen kısa molalar için oldukça ideal olan V3, saatte yaklaşık 1600 kilometrelik bir şarj imkanı sağlayacak ve Model 3 Long Range’in şarjını 5 dakikada 120 kilometreye kadar doldurabilecek.  

Diğer istasyonların kullanımı esnasında gerçekleşen güç bölünmeleri V3 ile artık yaşanmayacak ve araç akülerinin tam güçte şarj olması sağlanacak. Tesla, V3’ün yepyeni bir mimariyle oluşturulduğunu ve müşterilerin şarj etmek için harcadıkları sürelerin %50 azaltılmasının hedeflendiğini söyledi. Supercharger’ın bir diğer özelliği de batarya ısınmaları sorununa karşı olan etkisi; sürücüler Supercharger’a girdiklerinde batarya, araca uygun seviyelerde ısınmaya başlayacak. Bu da şarj süresinin kısalmasını oldukça etkileyen faktörlerden biri olacak.

Tesla, Supercharger’ın ilk tanıtımını Kaliforniya Fremont’ta gerçekleştirecek fakat bu yalnızca erken erişim programındakiler için geçerli olacak. V3 Supercharger, bu yılın 2. ve 3. çeyreğinde Amerika’da kullanıma girecek. Asya-Pasifik ve Avrupa ülkelerinde ise bu yılın 4. çeyreğinde satışa çıkacak. Ülkemizde de 10 farklı şehirde kısa zaman içerisinde kullanıma hazır olacak. (Daha fazla bilgiye ulaşmak için tıklayınız.)

Kaynak