AnasayfaSosyal KalkınmaKadın

Toplumsal Cinsiyet Eşitliğini Anaakımlaştırma Atölyeleri Başlıyor

Toplumsal Cinsiyet Eşitliğini Anaakımlaştırma Atölyeleri Başlıyor

Ka.Der Ankara, meclis çatısı altında toplumsal eşitliği yaygınlaştırmak amacıyla “26. Yasama Dönemi’nde TBMM’de Toplumsal Cinsiyet Eşitliğini Anaakımlaştırma” atölyeleri gerçekleştirecek.

Kadın Adayları Destekleme Derneği (Ka.Der) Ankara Şubesi, milletvekili adaylarını Şubat ayında İngiltere Büyükelçiliği desteğiyle gerçekleştirilicek olan “26. Yasama Dönemi’nde Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde (TBMM) Toplumsal Cinsiyet Eşitliğini Anaakımlaştırma” atölyelerine katılmaya çağırıyor.

Söz konusu atölyenin temel amacı; yasamanın, kadın hakları ve toplumsal cinsiyete duyarlılığa duyarlı bir biçimde gelişme göstermesi. Bu çerçevede, atölyeye milletvekili danışmanları, kadın hakları uzmanları ve pek çok sivil toplum örgütü temsilcisi katılım sağlayacak.

Atölye konuları ise şunlar: Toplumsal Cinsiyet Eşitliği ve Ayrımcılık, Toplumsal Cinsiyete Duyarlı Bütçeleme, Uluslararası Sözleşmeler ve Ulusal Mevzuatta Toplumsal Cinsiyet Eşitliği.

Çalışmalar iki ayrı grup ile; ilki 5-7 Şubat 2016, ikincisi ise 26-28 Şubat 2016 tarihleri arasında yapılacak. Atölyelere katılmak için başvuru formu doldurmak gerekiyor.

kader-idema