Anasayfaİklim DeğişikliğiEkoloji, İklim-Kırsal Kalkınma

Türkiye’de Sürdürülebilir Kampüsün Temeli Atıldı

Boğaziçi Üniversitesi ve Türkiye Erozyonla Mücadele, Ağaçlandırma ve Doğal Varlıkları Koruma Vakfı (TEMA) tarafından sürdürülebilir bir kampüs yaratma çalışmaları geçtiğimiz günlerde başlatıldı.

Boğaziçi Üniversitesi ve TEMA Vakfı işbirliğiyle gerçekleştirilen sürdürülebilir kampüs çalışmaları Boğaziçi Üniversitesi’nin Sarıtepe Kampüsü’nde “Endemik Türler Koruma, Bitkilendirme ve Ağaçlandırma Çalışması” kapsamında ilk ağaç fidanlarının dikimi gerçekleşti. Aynı zamanda projenin 2025 yılına kadar devam etmesi planlandı.

Geçtiğimiz günlerde gerçekleşen ağaç dikim etkinliğine yaklaşık 70 farklı okuldan 3500 öğrenci katılım gösterdi. Ayrıca, TEMA Vakfı gönüllüleri, akademisyenler ve öğretmenler de etkinlikte yer aldı.

Proje kapsamında, Sarıtepe Kampüs içerisinde yer alan endemik türler ve kumul florasının korunması da hedeflerin ilk sıraları arasında belirtildi. Gelecek dönemde TEMA Vakfı gönüllüleri tarafından verilecek doğa eğitimleri; sadece üniversitelilere değil aynı zamanda ilkokul öğrencilerine de doğal yaşamı ayrıntılarıyla aktaracak.