AnasayfaEkolojiSürdürülebilirlik

Türkiye’nin İlk Ekolojik Çocuk Yuvası Kadıköy’de Kuruldu

Türkiye’nin İlk Ekolojik Çocuk Yuvası Kadıköy’de Kuruldu

Çevre sağlığı konusunda önemli çalışmalar yürüten Kadıköy Belediyesi’nin son projesi, Türkiye’nin ilk ekolojik çocuk yuvasını açmak oldu.

Kadıköy Belediyesi tarafından yapımı tamamlanan Bahriye Üçok Ekolojik Çocuk Yuvası’nın inşaatından itibaren enerji ve su gibi temel altyapısına kadar bütün gereksinimleri çevreci bir tasarım ile yapıldı.

Binanın aydınlatma ve ısınma ihtiyaçları kurulan güneş panelleriyle sağlanacak. Ayrıca tüm eğitim araç ve gereçlerinde doğal ürünlerin kullanımı tercih edilen binada bahçe sulama ve klozetlerde kullanılan su için biriktirilen yağmur suları kullanılacak.

Çocuklara doğa dostu bir eğitim alanı sunan belediye, binanın yapım aşamasından itibaren dikkat edilen ekolojik yapıya bakım ve onarım esnasında da dikkat edileceğini vurguladı.

3-4-5 yaş arası çocukların eğitimi için kullanılacak olan yuva da kurulan bahçede bir çok türde  yenilebilir meyve ve bitkiler yer alıyor ve bu ürünler sayesinde çocuklarla perma kültür (tarımsal olarak üretken eko-sistemlerin bilinçli tasarımı ve bakımlarının sağlanması) çalışmaları da uygulanacak. Bu sayede çocukların ekolojik bilinci yaşayarak öğrenmeleri amaçlanıyor.