AnasayfaKalkınmaSosyal Kalkınma

Uluslararası Gönüllüler Günü 5 Kasım Günü Tüm Dünyada Kutlanacak.

Birleşmiş Milletler 17 Aralık 1985 tarihli genel kurulunda aldığı karar ile her yıl Aralık ayının 5. Gününü Uluslararası Gönüllüler Günü olarak kutluyor.

Geçtiğimiz yıl “Bireylerin Katılımı” teması ile gerçekleşen Uluslararası Gönüllüler Günü; bu yıl Küresel Hedefler teması üzerine yoğunlaşacak.

Gönüllülük ile Küresel Hedeflere daha kolay ulaşılabileceğini savunan Birleşmiş Milletler Gönüllüleri (UNV) bu yıl da birçok gönüllü çalışma kapsamında küresel boyutta etkileri görülen sosyal fayda hizmetlerinde bulundular. Bu hizmetler kapsamında küresel boyutta sağlık, gıda ve eğitim konularında farkındalık oluşturmak amacıyla İhtiyaç halinde bulunan çocuklara yardımda bulunuldu. UNV, Madagaskar, Kanada ve Venezuela gibi ülkelerde küresel hedefler hakkinda akademisyenler ve özel sektör temsilcileriyle oturumlar gerçeklestirdi ve daha sonra  politika uygulayıcılarina paylasimlarda bulundu.

Bu yıl kutlanacak olan Uluslararası Gönüllüler Günü, online olarak yapılan kampanyalar ile de desteklenecek. Tüm bireylerin katılabileceği bu kampanyalarda özçekim (selfie)leriniz ile #IVD2015 hashtagini kullanarak kendi fotoğrafınızı veya gönüllülük hikayenizi anlatan bir fotograf ya da yorumunuzu iceren bir açıklama ile katılabilmek mümkün