AnasayfaSosyal KalkınmaDezavantajlı Gruplar

“MapMyDay”  Hayatı Kolaylaştırıyor

“MapMyDay”  bilginin paylaşımını öne çıkararak hayatın her noktasında herkes için kolaylık sağlıyor. Projenin ortakları arasında, Dünya Sağlık Organizasyonu (WHO), ASHOKA, Dünya İş Örgütü gibi kurumlar bulunuyor.

2010 yılından beri aktif olan MapMyDay, online bir platform üzerinden bireylerin günlük yaşamda kullandıkları ve başkalarının da kullanabileceği pratik bilgilerin paylaşımını sağlıyor. Bu şekilde günlük yaşamda daha az stresli ve kolay bir hayat sürülmesini kullanıcıları ile birlikte başarmaya çalışıyor.

Mapmyday.org üzerinden materyaller ve ipuçları paylaşmak mümkün olduğu gibi ayrıca uygulama ile etkinliğin duyuruları da paylaşılabiliyor. Aynı zamanda Wheelmap üzerinde bu etkinliklerin ya da herhangi bir lokasyon  önerisinin işaretlemenizde diğer kullanıcılar ve olası faydalanıcılar için büyük bir kolaylık sağlıyor.

3 Aralık Uluslararası  Engelliler Günü için MapMyDay bir kampanya düzenliyor. Bu yılın Birleşmiş Milletler tarafından belirlenen “Herkes için Bir Gün” temasına MapMyDay  geliştirdikleri uluslararası haritalama etkinliği ile katılacak ve böylece engelli dostu mekanların, ortak kullanım alanlarının harita üzerinden fotoğraflı paylaşımı sağlanarak bu mekanların/alanların bilinirliği artırılacak.

MapMyDay uygulamasıyla 2010 yılından bugüne kadar harita üzerinde 600,000’e yakın lokasyon işaretlenmiş durumda bulunuyor.

Uygulamanın websitesi için buraya tıklayabilirsiniz.