Anasayfaİklim Değişikliği

WWF – Dünya Saati Uygulaması

WWF – Dünya Saati Uygulaması

Dünya Saati uygulaması için bu yıl 28 Mart Cumartesi akşamı 20:30’da ışıklar kapatılarak, iklim değişikliğiyle ilgili farkındalık oluşturulacak.

İlk olarak 2007 yılında Avustralya’da uygulanmaya başlayan ‘Dünya Saati’ uygulaması küresel çapta iklim değişikliği ile mücadele yolunda büyük bir kampanya haline geldi. Yılın herhangi bir günü ve saati için belirlenen uygulama bir saat boyunca tüm dünyada binlerce devlet dairesi, dükkanlar ve alışveriş merkezleri, anıtlar ve evlerde ışıkların kapatılmasıyla iklim değişikliği ile mücadele yolunda büyük bir farkındalık oluşturmayı hedefliyor. Her yıl belirlenen saat ise bu yıl Türkiye için 28 Mart Cumartesi akşamı 20:30’da.

Avustralya’da 2 milyondan fazla insan ve 2 binden fazla kurumun katılımıyla başlayan Dünya Saati  uygulaması kısa sürede 7 kıtada 150’den fazla ülkede uygulanmaya başladı. Türkiye’de ise 2008 yılında başlatılan uygulama ger geçen yıl katılımcı kitlesini genişletiyor. 2014 yılında ise kampanyaya 400’den fazla kurul katıldı, 26 kentte valilikler ve belediyeler binalarının ışıklarını kapattı.  Boğaziçi ve Fatih Sultam Mehmet Köprüleri, Dolmabahçe ve Topkapı saraylarının da bulunduğu 17 anıtsal ve tarihi yapı 6 cami de ışıklarını kapatarak kampanyaya destek verdi.

Bu yıl 28 Mart Cumartesi akşamı saat 20:30’da başlayacak olan uygulama bir saat boyunca ışıklarınızı kapalı tutarak iklim değişikliği ile mücadele büyük bir katkı koyabilirisiniz. Kampanya ile ilgili düşüncelerinizi ve paylaşımlarınızı sosyal medya üzerinden #DünyaSaati hashtagi ile de yapmanız da mümkün.