AnasayfaGenel

Yaban Hayat Komedi Fotoğraf Ödülleri

Yaban Hayat Komedi Fotoğraf Ödülleri

Bu sene ikincisi düzenlenen ve 1 Ekim’de başvuruları sona eren 2016 Yaban Hayat Komedi Fotoğraf Ödülleri (Comedy Wildlife Photography Awards) ,  sivil toplum kuruluşlarının günümüz dünyası sorunlarına farklı yollardan çözüm getirme ve farkındalık yaratma çabaları arasında, ödüllendirdiği komik fotoğraflar ile en dikkat çekici olanlardan. Doğal hayatı koruma alanında çalışan bir yardım kuruluşu olan Born Free Foundation işbirliği ile yürütülen yarışma, bu sene dünyanın farklı bölgelerinden 2200 başvuru aldı.

Fotoğrafçı Paul Joynson-Hicks, tarafından organize edilen ve ilki geçtiğimiz sene düzenlenen Yaban Hayat Komedi Fotoğraf Ödülleri’nde, tuhaf, sıradışı ve komik vahşi yaşam fotoğrafları yarışıyor. Yarışmaya katılmak isteyen profesyonel ve amatör fotoğrafçılar;  bildik vahşi yaşam fotoğrafçılığından farklı olarak sıradışı ve en mükemmel komedi zamanlamasında doğal hayatı koruma mesajı içeren güçlü kareler yakalamaya çalışıyorlar.

Alışkın olduğumuz yaban hayatı fotoğrafçılığı ödüllerinin aksine vahşi yaşamdaki hayvanların en komik anlarının fotoğraflarının yarıştırıldığı yarışmada ödüller;  Altın, Gümüş, Bronz ve En Çok Sevilenler olmak üzere 4 kategoride veriliyor.

İşte ikincisi bu yıl düzenlenen ve 1 Ekim’de başvurusu tamamlanıp sonuçları henüz açıklanmayan 2016 Yaban Hayat Komedi Fotoğraf Ödülleri’nden en iddialı 10 fotoğraf;

1. Angela Bohlke

angela-bohlke

2. Mary Swaby

mary-swaby

3. Edward Kopeschny 

edward-kopeschny

4. Anup Doodhar

anup-doodhar

5. Murray Mcculloch

murray-mcculloch

6. Brigitta Moser

brigitta-moser

7. Tom Stables

tom-stables

8. Barb D’Arpino

barb-darpino

9. Olivier Steiner

olivier-steiner

10. Barb D’Arpino

barb-darpino1