AnasayfaEkonomik KalkınmaKalkınma Gündemi

2017 Dünya Ekonomik Forumu Yıllık Toplantısı’nın Tarihi Belli Oldu

2017 Dünya Ekonomik Forumu Yıllık Toplantısı’nın Tarihi Belli Oldu

Bu yıl 47.si düzenlenecek olan Dünya Ekonomik Forumu Yıllık Toplantısı, 17-20 Ocak 2017 tarihlerinde İsviçre’nin Davos kasabasında yapılacak.

40 yılı aşkın bir süredir dünya devletlerinin iyileştirilmesi ve geliştirilmesine yönelik bir misyon sürdüren Dünya Ekonomik Forumu, her yıl küresel, bölgesel ve endüstri gündemlerini şekillendirmek ve ortak faaliyetlerde bulunmak için dünya liderlerini bir araya getiriyor.

Dünya Ekonomik Forumu Yıllık Toplantısı, gelişen teknoloji özellikleri, değişen demografik özellikler ve yaşanan siyasi dönüşümlerin ekonomik ve toplumsal sonuçları üzerinden liderlerin geleceği en iyi şekilde nasıl yönlendirecekleri konusundaki görüşleri paylaşılmasına olanak sağlıyor.

Dünya Ekonomik Forumu Yıllık Toplantısı’nın bu yılki gündem konusu ‘’Duyarlı ve Sorumlu Liderlik’’ üzerine olacak. Toplantıda uluslararası işlerde aktif olarak yer alan 1.000 şirketin başkanları,  başkan vekilleri, bölgesel iş konseyleri, girişimciler, G20 ülkeleri ve diğer ilgili ülkelerdeki siyasi liderler, yüksek düzeydeki uluslararası kuruluşların başkanları, küresel geleceğin kurul üyeleri, üniversite liderleri ve sivil toplum ve medya temsilcileri gibi katılımcılar yer alacaktır.

Ayrıca, Küresel Gündem, Uluslararası Güvenlik Gündemi, Ekonomik Gündem, Bölgesel ve Ulusal Gündem, Sanayi ve İş Dünyası Gündemi, ve Gelecek Gündemi gibi  başlıklar da toplantının ana başlıkları arasında  yer alacak.

Kaynak

Haber: Çiğdem Çiyitoğlu